Päivitetty 22.11.2022

Kodin saanut koira: BENSON


Syntymäaika: n. 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Benson on herättänyt paljon kiinnostusta ja saanut valtavan määrän kotitarjouksia. Bensonille ei tällä hetkellä oteta vastaan enempää kyselyitä. Kiitos kiinnostuksestasi!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Benson on löydetty tarhan edestä pyörimästä tarkkuturkkisena. Adina arvelee, että Benson on joskus ollut omistettu koira mutta on joutunut hylätyksi syystä tai toisesta. Käytökseltään Benson on luottavainen ihmistä kohtaan, se hyppii ihmistä vasten ja painautuu siihen. Benson selvästi nauttii ihmisseurasta, se tulee vieraidenkin ihmisten syliin ja hakeutuu rapsutuksille. Namit Benson syö aktiivien kädestä epäröimättä.

Benson asuu tarhan sisäpihalla vapaana, eikä sillä tiettävästi ole ongelmia muiden koirien kanssa. Tavattaessa Bensonin ei kuulla haukkuvan. Adina kuvailee Bensonia fiksuksi koiraksi, ja Benson saakin viettää aikaa sisätiloissa Adinan kanssa toisinaan. Benson vaikuttaa siis jossain määrin tottuneelta myös sisätiloihin.

Benson voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, ehkei kuitenkaan aivan pienten lasten kanssa, sillä Adina kertoo että Benson saattaa käyttää hampaitaan jännittävissä tilanteissa kuten syliin nostettaessa. Bensonin kodilta edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin ja positiivisiin koulutusmetodeihin. Niiden avulla Bensonista voisikin saada kivan kaverin ehkä jopa harrastuksiin.

Bensonin strategiset mitat ovat reilu 30cm korkeutta ja 8 kg painoa. Bensonin turkki tulee tarvitsemaan jonkin verran hoitoa tulevassa kodissa.

Päivitykset

22.11.2022

Benson matkusti viime viikonloppuna omaan kotiin – onnea Benson ja perhe!

24.10.2022

Onnekas Benson varattiin tänään omaan kotiinsa – enää edessä on kotimatkan odotus! <3

30.9.2022

Benson pääsee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benson saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benson on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bensonin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.