Kodin saanut koira: DIDDI

Syntymäaika: n. 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Kaunis Diddi tuotiin tällaiseen sterilointipäivään hieman yli puolivuotiaana mutta sitä ei koskaan tultu noutamaan, joten siitä lähtien Diddi on asunut tarhalla. Vähäisten ihmiskontaktien vuoksi Diddi ei ole tottunut ihmisiin ja touhuilee stressaantuneena aktiiviemme tullessa tapaamaan sitä. Diddi osaa kuitenkin hienosti käydä kopissa rauhoittumassa, jos tilanne alkaa tuntua liian jännittävältä. Epävarmuudesta huolimatta Diddi on kovin kiinnostunut ihmisistä ja heittäytyykin tutun Adinan eteen selälleen rapsuteltavaksi. Myös aktiivit saavat jo lyhyen vierailun aikana koskea Diddiin ja rapsutella sitä.

Diddi syö reippaasti aktiivien tarjoamia nameja myös kädestä. Reipas ja aktiivinen Diddi tuskin soveltuu pelkästään sohvaperunaksi, vaan saattaa kaivata kotiuduttuaan kivaa yhteistä tekemistä ihmisen kanssa. Diddin tulevan perheen tulee kuitenkin ymmärtää, että pitkän ajan tarhalla viettänyt nuori koira tarvitsee paljon aikaa, hyviä kokemuksia ja positiivista vahvistamista totutellessaan elämään kotikoirana. Diddi asuu tarhalla ongelmitta toisen koiran kanssa.

Diddi on noin 50cm korkea ja painaa noin 15kg.

Päivitykset

25.1.2023

Pitkän odotuksen jälkeen myös Diddi on matkustanut omaan kotiinsa <3

24.10.2022

Ihana Diddi on tänään varattu omaan kotiinsa!

27.5.2022

Aktiivimme tapasivat Diddin jälleen tänä keväänä tarhalla ja Diddi oli reipastunut hurjasti! Edellisellä tapaamiskerralla ilmassa ollut epävarmuus on vähentynyt ja neiti hepuloi innoissaan, steppaili linssiluteena minkä ehti ja teki mitä tahansa saadakseen nameja tai huomiota. Diddi ottaakin namit kädestä, sitä saa koskea ja käsitellä ja se pyytää rapsutuksia lisää, jos rapsuttelu taukoaa hetkeksi. Diddin ei tälläkään kertaa kuultu haukkuvan juurikaan. Diddistä on lisätty uusia kuvia ja videoita.

21.2.2022

Kaunis Diddi tassuttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Diddi saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Diddi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Diddin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: