Päivitetty 14.01.2018

Kodin saanut koira: CLYDE C


Syntymäaika: 6/2016-12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

03.12.2017
Iona Bodea on löytänyt tämän upean kaksikon Bonnien ja Clyden hylättynä kadulta 27.07.2017. Syytä hylkäämiselle ei tiedetä. Ioana Bodea on ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa ja Bonnie ja Clyde ovat vain pieni osa hänen huolehtimista koirista tarhalla. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Bonnie ja Clyde ovat rotuperimältään selvästi bichonmixejä, joten säännöllinen turkinhoito tulee olemaan oleellinen osa arkea niiden tulevassa kodissa. Molemmat ovat aikaisemmin olleet liian ujoja adoptioon, mutta tällä hetkellä erityisesti Clyde on reipastunut todella paljon. Bonnie ja Clyde voidaan adoptoida erikseen tai poikkeuksellisesti sopivan kodin löydyttyä yhdessä, sillä Bonnie hakee edelleen jännittävissä tilanteissa Clydesta tukea ja neiti selvästi rohkaistuu sen seurassa.

Molemmat ovat tuttujen ihmisten kanssa ystävällisin ja avoimia ja ne tykkäävät seurailla tarhan työntekijöiden touhuja pitkin päivää. Kaksikko osallistuu mielellään, esimerkiksi ruuanlaittoon. Bonnie ja Clyde elävät tarhalla pihalla vapaana muiden koirien kanssa ja laumassa ne käyttäytyvät todella luontevasti ja tulevat muiden koirien kanssa hyvin toimeen.

Clyde on reipastunut viime kuukausien aikana huomattavasti ja se on vieraidenkin kanssa hyvin rento. Pikkuinen heittäytyy myös vieraiden syliin selälleen ja nauttii masurapsutuksista. Clyden saa ottaa ottaa syliin ja sitä saa käsitellä ilman ongelmia.

Clyde on arviolta noin 30 cm korkea ja painoa sillä on noin 6 kg. 

14.01.2018
Bonnie ja Clyde lensivät eilen 13.01 omaan kotiinsa Suomeen.

23.12.2017
Bonnie ja Clyde on tänään varattu omaan yhteiseen kotiin Suomeen! Valtavasti onnea tälle ihanalle kaksikolle ja niiden tulevalle perheelle <3

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Clyde C saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Clyde C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Clyden yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.