Päivitetty 30.07.2016

Kodin saanut koira: COCOLINO


12.6.2015

12.6.2015

COCOLINO

* uros

* arvioitu syntymäaika 7/14

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

29.6. 2015
Sintestin tarha syntyi tahdonvoimalla ja yhteistyöllä. Sintesti on Asociata Suflete Drafin perustajien Anda ja Alina Murgun taidonnäyte. Tarhalla asuu myös Cocolino. Se löydettiin reilu kolme kuukautta sitten Frumusanin kaupunkiin johtavalta tieltä. Noin viikko sitten Cocolino muutti Sintestin tarhalle. Se on iloinen, leikkisä, sosiaalinen, aktiivinen, energinen ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Se pitää aikuisista, lapsista, koirista ja kissoista. Cocolino on suhteellisen pehmeä luonne, joka kiistatilanteessa ennemmin alistuu, kuin pistää hanttiin. Se ei myöskään hauku tarhalla, joten se soveltuisi myös kerrostalokotiin. Ihmistä Cocolino jumaloi. Sen kouluttamisen voisi kuvitella sujuvan helposti rapsutuksilla ja rakkaudenosoituksilla.

Cocolino on kooltaan noin 20- 25 senttiä korkea ja painaa noin 10-12 kiloa. Cocolinon keho on pitkän mallinen.

7.7.2015
Heinäkuisella matkallaan Romaniaan aktiivimme vierailivat myös Sintestin uudella tarhalla. Siellä he tapasivat myös Cocolinon. Alkukontaktissa Cocolino väisti vieraita ja meni piiloon. Tuttu ihminen sai ottaa Cocolinon syliin ja se nautti sylissäolosta. Kun Cocolino hieman rentoutui ja sai kerättyä rohkeutta, se osoittautui leikkisäksi ja aktiiviseksi koiraksi. Kohtaamisen loppumetreillä se antoi jo silittää itseään. Ruokaansa Cocolino puolusti, mikä tulevan kodin tulee huomioida.

8.7.2015
Cocolino on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

9.8.2015
Cocolino saapui viime yön Kulkurilennolla omaan kotiinsa, jossa sitä malttamattomana odotettiin. Se on nyt suomalainen koirakansalainen ja se saa elää loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Cocolino ja perhe.

30.7. 2016
Romanian veijariprinssi Cocolinosta tulikin sitten ihan suomalainen Niilo. Se on nyt vuoden päivät viettänyt etuoikeutettua kotikoiran elämää, ja voi pojat, miten hauskaa sillä on ollut!

“Kohta on ensimmäinen vuosi paketissa meillä tämän pikkuherran kanssa. Heti lentokentällä Niilo antoi viitteitä, että elämästä ei tulisi ainakaan tylsää hänen kanssaan. Niilo on utelias, sosiaalinen ja erittäin energinen pikkukoira. Lisäksi voisi sanoa, että Niilolta löytyy paljon luonnetta 🙂
Niilo oli sisäsiisti heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja hihnassa ulkoilukin onnistui heti. Ainut ongelma oli aluksi yli-innokkuus toisia koiria kohtaan, joka aluksi purkautui negatiivisesti. Mutta siitäkin päästiin nopeasti ohi, kun pikkuherra tajusi että ei tällä tavalla saa kavereita Suomessa.
Koirakoulussa on käyty hakemassa oppeja luoksetuloon sekä testaamassa miten hauska laji Rallytoko on. Rallytoko olikin siitä hauska laji, että vaikka kaikki ei ihan aina mene nappiin, niin siinä voi hurmata tuomarin. Ja tämähän Niilolta onnistuu 😊 Niilosta kaikki ihmiset ovat ihania ja hurmausvaihde menee päälle heti, kun joku on näköpiirissä. Ei ole siis yllätys, että rapsutukset ja huomion keskipisteenä oleminen on Niilosta parasta maailmassa. Lisäksi palloleikit ovat huippuja, ja jos joku ei muista näitä, niin Niilo kyllä muistuttaa. 
Ensimmäinen vuosi on mennyt vauhdikkaasti ja Niilo pitää varmasti huolen, että tulevat vuodetkin ovat yhtä vauhdikkaita. ♥
Iso Kiitos Kulkureille ja Alina Murgulle!”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cocolino saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cocolino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cocolinon varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.