Päivitetty 23.04.2016

Kodin saanut koira: GRETTA (Team Ania)


Gretta 13.6.15

Gretta 13.6.15

GRETTA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 3/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

24.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Luiza Mandru on romanialaisnainen, jonka kanssa Kulkurit on pitkään tehnyt yhteistyötä. Pennusta huolehtiminen on raskasta jo sellaisenaan, mutta Luizalla niitä on nyt 25. Lisäksi hänellä on muut koirat. Steriloinneilla voimme toivottavasti vaikuttaa myös Luizan tilanteeseen niin, ettei pentuja enää tulevaisuudessa olisi niin paljon.

Ania- emo synnytti kuusi pentuaan hylätylle alueelle, joka toimii työmaan kaatopaikkana. Gretta, Setta, Rina, Demi, Eemeli ja Silver, eli neljä tyttöä ja kaksi poikaa, syntyivät pihamaalle betonilaattojen alle. Koska lapset käyvät leikkimässä alueella ja hyppimässä betonilaattojen päällä, ihmiset olivat huolissaan emon mahdollisesta aggressiivisuudesta pentujaan puolustaessaan. Luiza sai tiedon pennuista ja lähti poimimaan niitä turvaan. Apujoukkojensa kera Luiza sai ensin kiinni Anian ja sen jälkeen pennut, jotka löytöhetkellä olivat noin neliviikkoisia. Luizan luona pennut ovat saaneet kasvaa turvassa emonsa kanssa ja niistä on sukeutunut hyväkuntoisia, vahvoja ja terveitä pentuja. Kaikki pennut ovat herttaisia, leikkisiä ja rakastavia koiranalkuja, jotka tulevat hyvin toimeen niin isompien kuin pienempienkin kaverien kanssa. Luizan mukaan Anian pennut ovat täynnä elämää ja kuin pikku pommeja riekkumassa joka paikassa. Myös emo Ania on todella sosiaalinen ja rakastaa ihmisen seuraa.

Ania- emo painaa noin 13 kiloa. Pennut ovat hieman sirorakenteisempia, joten niistä odotetaan noin kymmenenkiloisia tai sen vähän alle.

8.7.2015
Gretan ensimmäinen askel kohti omaa kotia otettiin, kun se tänään varattiin omaan kotiin Suomeen.

9.8.2015
Gretta saapui viime yön Kulkurilennolla omaan kotiinsa, jossa sitä malttamattomana odotettiin. Gretta on nyt suomalainen koirakansalainen ja se saa elää loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Gretta ja perhe.

23.4. 2016
Gretta on lunastanut paikkansa perheessään – nämä pennut ovat taitavia solahtamaan juuri sinne, missä on koiran kokoinen kolo.

“Tässä tulee terveiset pikku Grettalta, joka asustaa perheineen Paraisilla, Turun liepeillä. 
Hyvin tunnistettavia piirteitä näyttää löytyvän siskoilta. Gretta on myös kova paimentamaan samoin myös pureskelemaan. Grettalla on kova tarve myös kaivaa. Varsinkin ulkona käy tassut kun kaivinkoneella. Sisällä tyttö kanniskelee luita tai leluja, jotka aina  lopuksi käy piilottamassa.  Peittää hauskasti kuonolla kuin hiekkaa luun päälle puskien. Menee toisinaan myös sängyn tai nojatuolin alle ja kaivaa paikan itselleen. 

Gretta on kovin rakastettava, iloinen ja leikkisä. Nuolee ja  pussailee kovasti ja tunkee aivan likelle pikku kuononsa kanssa. Tulee mielellään syliin ja sänkyyn,  hm..niin ei pitänyt mennä mutta..Yöt nukkuu omalla pedillä mutta aamuyöstä ryömii usein jalkopäähän. Punkkiaikaa vähän kauhistelen.. Ulkona, metsässä ja pelloilla on voitu pitää vapaana. Tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Haukkuherkkä kyllä hieman.

Grettalla oli ensimmäinen juoksu joulun jälkeen ja kolme vkoa sitten tehtiin sterilointi. Kaikki meni tosi hyvin. Gretta painaa n. 7 1/2 kg. Olisikohan pienin sisaruksista. Kaikinpuolin kaikki hyvin täällä. Gretta on ottanut meidät kaikki omikseen, ehkä minuun kuitenkin eniten leimautunut. Lapset 8 ja 10 ovat aivan pöhköinä pikku karvakuonoon🐶 
Lyhyesti, aivan ihana ystävä❤”

Käy lukemassa myös emo Anian ja sisarusten Setta ja Demi (ent. Rina) kuulumiset!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gretta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Gretta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gretta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gretan adoptiossa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.