Päivitetty 23.04.2016

Kodin saanut koira: SETTA (Team Ania)


Setta 13.6.2015

Setta 13.6.2015

SETTA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 3/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

24.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Luiza Mandru on romanialaisnainen, jonka kanssa Kulkurit on pitkään tehnyt yhteistyötä. Pennusta huolehtiminen on raskasta jo sellaisenaan, mutta Luizalla niitä on nyt 25. Lisäksi hänellä on muut koirat. Steriloinneilla voimme toivottavasti vaikuttaa myös Luizan tilanteeseen niin, ettei pentuja enää tulevaisuudessa olisi niin paljon.

Ania- emo synnytti kuusi pentuaan hylätylle alueelle, joka toimii työmaan kaatopaikkana. Setta, Gretta, Rina, Demi, Eemeli ja Silver, eli neljä tyttöä ja kaksi poikaa, syntyivät pihamaalle betonilaattojen alle. Koska lapset käyvät leikkimässä alueella ja hyppimässä betonilaattojen päällä, ihmiset olivat huolissaan emon mahdollisesta aggressiivisuudesta pentujaan puolustaessaan. Luiza sai tiedon pennuista ja lähti poimimaan niitä turvaan. Apujoukkojensa kera Luiza sai ensin kiinni Anian ja sen jälkeen pennut, jotka löytöhetkellä olivat noin neliviikkoisia. Luizan luona pennut ovat saaneet kasvaa turvassa emonsa kanssa ja niistä on sukeutunut hyväkuntoisia, vahvoja ja terveitä pentuja. Kaikki pennut ovat herttaisia, leikkisiä ja rakastavia koiranalkuja, jotka tulevat hyvin toimeen niin isompien kuin pienempienkin kaverien kanssa. Luizan mukaan Anian pennut ovat täynnä elämää ja kuin pikku pommeja riekkumassa joka paikassa. Myös emo Ania on todella sosiaalinen ja rakastaa ihmisen seuraa.

Ania- emo painaa noin 13 kiloa. Pennut ovat hieman sirorakenteisempia, joten niistä odotetaan noin kymmenenkiloisia tai sen vähän alle.

25.6.2015
Setta on varattu. Se matkustaa pian Suomeen Tessa- koiran kaveriksi.

8.8.2015
Setta matkusti omaan kotiinsa. Onnea Setta ja perhe.

23.4. 2016
Setta on ottanut uuden kodin ja ihmiset haltuunsa, kuten vain koira voi. Saimmekin sen palvovalta palvelusväeltä ihania kuulumisia:

“Mukava kuulla Demin kuulumisia😊 Tytöillä tuntuu olevan samoja taipumuksia eli paimentavat laumaansa ja herättävät kellontarkasti. Nukkuisin viikonloppuisin   myöhempään kuin arkisin, mutta Setta eli Piku herättää vinkunallaan viimeistään klo 7. 

Setta on erittäin ihmisrakas, ja lenkilläkin kiinnostuneempi tutuista ihmisistä kuin karvaturreista. Hänellä on Tessan lisäksi  muutama koirakaveri naapurustossa, joten leikkiä riittää. Tessankin kanssa leikkivät varsinkin ulkona, ja flexit ovat välillä solmussa. Pidettiin tyttöjä jäällä irti, mutta Setta syöksyy kuin ohjus, jos näkee hiihtäjän😆 Paras pitää kiinni, sillä metsästysvaistoa tuntuu olevan eli oravat ja linnut kiinnostavat – samoin pyöräilijät… Autoista olemme saaneet kiinnostuksen kouluttamalla pois. Joitakin koiria ja ihmisiä arkailee ja maastoutuu kohdatessa.

Setan lempipuuhaa ulkona on lumihangessa kieriskely ja ryömiminen. Hän on myös kieriskellyt jäällä kalan päällä ja linnunraatojen päällä jne. Ilmeisesti hän yrittää tartuttaa hajua turkkiinsa😡 Setta antaa pestä itsensä mukisematta ja suorastaan nauttii kynsienleikkuusta! 

Olemme odotelleet juoksuaikaa, mutten ole juoksun alkamista ainakaan huomannut. Täällä Iisalmessa eivät steriloi ennen 1, juoksua. 

Setta on todella energinen tapaus. Kahden tunnin lenkkikään ei tyttöä väsytä. Hän on kova pureksimaan  kaikkea, joten yritämme pitää aina luita saatavilla. Niistä on tarkka, ja suuttuu isolle koiralle, jos tämä tulee lähelle! Olisiko paimenkoiran lisäksi terrieriä? Myös tipsua saattaa olla, sillä koko, häntä ja kuono viittaavar rotuun. Painoa on n. 9 kiloa. Karvaa ei lähde ja joka päivä annan lohiöljyä ja Inupektiä. 

Kevään odotusta teille kaikille. Pian on annettava 1. punkkikuuri, koska rannassamme on keväisin punkkeja jo varhain.”

Käy lukemassa myös Ania-emon, Demin (ent. Rina) ja Grettan kuulumiset!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Setta tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Setta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Setta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Setan varausasioissa apuna oli Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.