Päivitetty 24.06.2015

Kodin saanut koira: LADY LASSIE


lassie uusi profiili

LADY LASSIE

* arvioitu syntymäaika 2012

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa.

 

 

 

 

19.5.2014
Lady Lassie ja sen pentu Boopsy asuvat tällä hetkellä Anda Murgun tarhalla Romaniassa. Ne ovat päätyneet tarhalle Andan romaninaapureilta, jotka eivät halunneet enää pitää koiria luonaan. Molemmat koirat ovat tottuneet vilkkaaseen elämään kanojen, possujen, pupujen ynnä muiden eläinten keskellä,  ja nyt ne etsivät omia kotejaan, jossa voisivat viettää loppuelämänsä.

Lady Lassie on noin 2-vuotias ystävällinen ja kaunis koira. Se on luonteeltaan sosiaalinen, ja tulee hyvin toimeen sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Lassie on tottunut kaikenlaisiin eläimiin, joten se pärjäisi todennäköisesti hyvin myös kodissa, jossa on kissoja. Myöskään muut eläimet eivät varmasti haittaisi Lassieta sen uudessa kodissa.

Lassie on keskikokoinen, noin 20 kg painoinen  ja noin 50 cm korkuinen koiraneiti. Se steriloidaan ennen matkustamista Suomeen. Vaikka Lady Lassie onkin jo aikuisen koiran iässä, tulevan kodin tulee varautua opettamaan sille kotikoiran oppeja alusta lähtien, aina remmikävelystä ja sisäsiisteydestä alkaen.

12.6.2014
Kulkurit tapasivat hurmaavan Lady Lassien Romanian matkalla toukokuussa 2014. Lady Lassie asuu Jilavan tarhan pihalla ketjussa ja pääsee välillä vapaaksi nuuskuttelemaan pihamaalle. Se seurailee Andaa mielellään ja tottelee nöyrästi. Luonteeltaan se on kiltti ja lempeä. Aivan ihastuttava tapaus!

Lady Lassielle lisätty kuvia.

8.8.2014
Kulkurit tapasivat ihastuttavan Lady Lassien Romanian reissulla heinäkuussa. Se asuu edelleen Jilavan tarhalla erillään muista koirista, omassa kopissaan ketjun päässä, mutta toisinaan se pääsee jaloittelemaan ilman liekaansakin. Lady Lassie pitää kovasti ihmisistä ja nauttii saamastaan huomiosta. Se oli aina iloisena ihmisiä vastassa häntä heiluen, eikä ujostellut laisinkaan.

Lady Lassieta ei kuitenkaan luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, ja se saattaisikin pärjätä parhaiten ainoana koirana. Se on saanut hiukan massaa tarhalla ollessaan, ja tulevan kodin olisi hyvä kiinnittää huomiota muutaman kilon tiputtamiseen. Nyt tarhalla ollessaan Lady Lassie ei haukkunut lainkaan, ja kun se ei saanut huomiota, se rauhoittui huilaamaan koppinsa viereen.

Lady Lassien pentu Boopsy matkaa omaan kotiinsa Suomeen 9.8.2014. Varmasti vielä jonakin päivänä kaunis Lady Lassiekin löytää oman loppuelämän kotinsa, jossa se saa käpertyä oman isäntänsä tai emäntänsä jalkoja lämmittämään!

Lady Lassielle lisätty kuvia ja video.

8.1.2015
Lady Lassie on nyt ikää noin kolme vuotta, ja se odottelee edelleen oman kotinsä löytymistä Andan tarhalla Suflete Dragilla. Kulkureiden tavatessa Lassie syksyllä, heitä vastassa oli erittäin sosiaalinen, reipas ja leikkisä koira, joka toivotti vierailijat tervetulleiksi hypellen ympäriinsä. Lady Lassie saa ajoittain juosta vapaana rakennuksilla uudella tarhalla, ja se pysyttelee kuitenkin koko ajan lähituntumassa. Lady Lassieta ei suositella samaan talouteen toisen narttukoiran kanssa, mutta tarhalla se tulee hyvin juttuun ison uroksen kanssa. Lassielle lisätty kuvia.

14.6.2015
Kulkurit ovat tavanneet Lady Lassien kevään aikana muutamaankin otteeseen. Lady Lassie viettää suuren osan aikaansa tontin vahtikoiran roolissa, kirmaillen Sarma-koiran kanssa vapaana Anda ja Alina Murgun uudella Sintestin tarhalla. Lady Lassie on hyvin ihmissosiaalinen ja rauhallinen. Se on sympaattisen oloinen ja tasapainoinen. Painoa Lassielle on kertynyt aivan liikaa, ja sen uuden kodin tulisikin olla valmis panostamaan painon pudottamiseen, jotta koira saisi elää vielä monta vuotta terveenä.

Lady Lassie on hellyydenkipeä, se tunkee syliin ja haluaa ihmisen lähelle ja olla siinä lähellä. Lassie ei ole mikään ujostelija. Koira on miellyttävä, hyväntuulinen ja kaunis. Uroksiin Lady Lassie  suhtautuu hyvin, mutta vaikuttaa vahvaluontoiselta koiralta, joka olisi ehkäpä parhaimmillaan ainoana koirana tai ison uroksen kanssa kaverina.

Lady Lassie saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

24.6.2015
Lady Lassie on viimeinkin varattu omaan kotiinsa Ranskaan!

Kodin etsimisessä auttoi Evi Koskinen.

 

Lady Lassie Murgujen tarhalla Jilavassa  heinäkuussa 2014:

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.