Päivitetty 24.06.2015

Kodin saanut koira: CAPPUCCINE


Cappuccine

Cappuccine

CAPPUCCINE

* Noin 2-3 vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

18.6.2015
Romanian kaduilla elää satoja tuhansia koiria. Kaduille ne ovat joutuneet erinäisistä syistä. Valtaosalla  on joskus ollut oma koti, josta ne on hylätty, osa on näiden koirien jälkeläisiä, osa niin kutsuttuja yhteisökoiria joista paikalliset ihmiset pitävät huolta. Yhtä kaikki, kaduilla elävät koirat ovat alttiina monille vaaroille. Valitettavasti vain hyvin pieni osa koirista on niin onnekkaita, että ne päätyvät eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Cappuccine on narttu, jolla oli onnea matkassaan. Syystä tai toisesta tämä pieni pötkylä oli päätynyt harhailemaan keskelle autotietä, missä autot sitä väistelivät. Paikalle osui Romanialainen eläinsuojelija Lavinia Ion, joka otti koiran mukaansa ja vei sen turvaan pienelle koirasuojalleen. Lavinia yhdessä ystävänsä Roxana Deissiman kanssa ovat Kulkureiden pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja niinpä Cappuccine pääsee nyt aloittamaan kodinetsinnän Suomesta osana adoptio-ohjelmaamme.

Cappuccine elää tälläkin hetkellä koirasuojalla, missä se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Samassa häkissä asuvaa nuorempaa narttua neiti on hieman yrittänyt pomotella, mutta voi kuitenkin asua tämän kanssa yhdessä. Neiti on tutustunut myös kissoihin ja suhtautuu niihin asiallisesti. Cappuccine on vain noin 26cm korkea ja painoa sillä on n. 6.5kg. Cappuccine onkin päässyt hieman tuhtiin kuntoon, joten pieni linjojen muokkaus olisi tulevalla kodilla odotettavissa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

24.6.2015
Cappuccine on varattu ikiomaan kotiin muualle Eurooppaan.

Cappuccine saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cappuccine on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Suomessa kodin etsinnässä auttoi Taija Mäkinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.