Kodin saanut: CORA DARLING

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


CORA

* n. 1,5-2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

08.10.2013

Pieni koira, kurja kohtalo. Cora on yksi tyypillinen esimerkki siitä, miten Romaniassa kotikoirasta tulee hetkessä katukoira. Pentujaan imettänyt nuori äitikoira oli heitetty kylmästi kadulle 3 pentunsa kanssa, jotka kaikki katosivat. Emo saatiin turvaan Red Panda Romania –organisaation vapaaehtoisten voimin, ja se on nyt väliaikaisessa hoitopaikassa toiveena saada oma koti Suomesta.

Sen verran kova kolhu hylätyksi tuleminen on pienelle Coralle ollut, että se ei vielä uskalla mennä ulos kadulle autojen lähettyville kävelylle ja tarpeilleen. Se on hienoisen arka, ja tarvitseekin ehdottomasti kodin, jossa on osaamista, kokemusta ja kärsivällisyyttä auttaa sitä rohkaistumaan. Coran luottamuksen voittaminen tulee palkitsemaan kaiken tuon vaivannäön.

Kotihoitajan mukaan Cora tulee toimeen hyvin kotihoitopaikkansa kahden kissan kanssa, ja ulkona suojaisalla pihalla se leikkii iloisesti myös muiden koirien kanssa. Cora ei ole tähän mennessä haukkunut sisällä, joten sen tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Tärkeintä sille olisi saada rauhallinen ja pitkäjänteinen, ehkä mieluiten aikuinen perhe. Kunhan neiti reipastuu, tulevan kodin on muistettava, että arkuuden alle kätkeytyy koira, joka tarvitsee aktiivista elämää, liikuntaa, puuhastelua ja huomiota.

Cora tullaan luovuttamaan steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, tautien varalta testattuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

4.12.2013

Cora on saanut oman kodin Saksasta.

Coran varausasioita Suomessa hoiti Taija.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: