Kodin saanut: FOXY nyk. Taika

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

25.10.13

FOXY

* n. 1v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

8.11.2013

Foxy asuu tällä hetkellä Onevetin klinikalla Romaniassa.

Foxy on pienikokoinen tyttö, korkeutta sillä on noin 35cm ja painoakaan ei ole kuin 6-8kg.

Foxy on luonteeltaan todella upea ja kultainen tyttö. Se on ikäisekseen suhteellisen rauhallinen ja katseleekin riehakkaampien toveriensa riekkumista mielummin sivummalta kuin menee mukaan. Foxy on myös äärimmäisen ystävällinen, kiltti, kuuliainen ja erittäin ihmisrakas koira, joka nauttii suunnattomasti hellyydestä ja saamastaan huomiosta. Se ei tule tunkemaan luokse vaan odottaa kohteliaasti vuoroaan. Foxy nauttii  kun saa olla sylissä ja pönöttää siinä kuin pieni patsas, eikä lähtisi millään pois. Foxy oli kulkurien aktiivien mukaan herkkä ja kaunis koira, josta joku tulee saamaan täydellisen rakastavan lemmikin itselleen.

Foxy tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on enemmän alistuva kuin dominoiva. Foxy myös mieluummin väistää riehakkaampia koiria ja niiden örinöitä kuin jää kaaoksen keskelle. Se ei tee itsestään mitään numeroa vaan kulkee rauhallisesti porukan mukana. Foxy on hiljainen koira, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerros-taikka rivitalossa. Tärkeintä on rakastava pysyvä koti jossa Foxy saa kaipaamaansa rakkautta, oman ihmisen ja elämän jonka jokainen koira ansaitsee. Foxyn tulevan kodin on varauduttava opettamaan tytölle kaikki kärsivällisesti alusta lähtien, niin sisäsiisteydestä kuin remmikävelystä alkaen kaikki kotikoiran tavat.

18.11.2013

Foxy on varattu omaan kotiin Suomeen.

4.12.2013

Foxy saapui Suomeen omaan kotiinsa 30.11.2013. Neiti ristittiin uudelleen ja nimeksi tuli Taika. Taika on sopeutunut kotikoirana oloon hienosti ja ensimmäiset päivät ovat osoittaneet, että neiti on oppivainen ja reipas pieni koira.

 

 

 

 

Kodin saannissa auttoi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: