Päivitetty 11.10.2020

Kodin saanut koira: CORVIN (Madelinen pennut)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

17.2.2020

Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Madelinesta Luiza kuuli hyväsydämiseltä naiselta, joka oli huolissaan lähistöllä majailevasta luurangonlaihasta koirasta, joka oli juuri synnyttänyt pennut.  Pennut olisivat tuskin ilman Luizan apua selvinneet kovinkaan kauaa, joten Luiza otti turvaan sekä emon, että pennut. Valitettavasti pentueesta kaikki muut, paitsi yksi narttupentu sairastuivat parvoon ja kuudesta sairastuneesta pennusta kolme menehtyi. Kolme pientä taistelijaa kuitenkin selviytyivät ja ovat nyt kasvaneet ja vahvistuneet siinä määrin, että voivat aloittaa oman kodin etsinnän.

Näin kolme urospentua Corvin, Shine ja Staar päätyivät asuttamaan keskenään Luizan piha-aitausta ja niiden aitauksessa on ollut ajoittain melkoinen hulina, kun nämä rämäpäät ovat pistäneet leikiksi. Pennut ovat uteliaita ja rohkeita, joskin ihmisiin tottumattomia. Tavattaessa pojat hieman jännittävät, mutta kaikki kolme rohkaistuvat nopeasti. Ihmekös tuo, sillä pennut ovat koko pentuaikansa eläneet tarhaolosuhteissa ja vähillä ihmiskontakteilla. Tarhan ulkopuolisesta maailmasta niillä ei ole minkäänlaisia kokemuksia ja moni asia kotioloissa saattaa vaatia totuttelua. Luiza kertoo, että pennut eivät ole kovia haukkumaan. Pennut kasvavat luultavasti emoaan jonkin verran suuremmaksi. Niiden rotuperimässä on jotakin molossityyppistä koiraa, ja ne tullaan luovuttamaan ainoastaan koteihin, joissa on tuntemusta tämän tyyppisistä koirista. Corvin on tavattaessa pennuista rauhallisin. Se istuu kuralammikossa ja kääntelee päätä puolelta toiselle, kun sille juttelee. Ihmisiin se tulee tutustumaan epäröimättä ja on iloinen saadessaan huomiota.

Corvin ja Shine odottavat edelleen omaa kotiaan tarhalla. Myös äiti Madeline on muuttanut Suomeen omaan kotiinsa. Pennuista on tarhalla kasvanut komeita nuoria aikuisia, joilla on nyt ikää arviolta noin puolitoista vuotta. Korkeutta Corvin ja Shine ovat keränneet on n. 55cm ja painoa arviolta 30kg. 

Päivitykset

11.10.2020

Viimein oli Corvinin vuoro matkustaa Suomeen ja aloittaa uusi elämä rakastettuna perheenjäsenenä.

3.6.2020

Onnekas Corvin on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen.

17.2.2020

Corvin asuu tuttuun tapaan Luizan pihan etuosassa veljensä Shinen kanssa. Aktiivimme tapasivat pojat Luizan luona tammikuussa 2020. Corvin on veljeään hieman reippaampi ja tulee veljeksistä ensimmäisenä tervehtimään vierailijoita. Aidan läpi Corvin syö herkkuja ihmisten kädestä reippaasti, mutta ihmisten astuttua sisään veljesten aitaukseen on tilanne jo hieman jännittävämpi. Molemmat ovat hyvin uteliaan oloisia ja käyvät tutkimassa vierailijoita tarkkaan. Jo muutaman minuutin kuluttua tavattuaan vierailijat Corvin alkaa hieman rentoutumaan ja antaa aktiiviemme mm. rapsutella itseään. Corvin haistelee vierailijan kasvot myös lähietäisyydeltä tarkkaan ja tulee syömään herkkuja kädestä. Veljekset ovat uteliaita, tasapainoisia ja ystävällisiä, mutta koska pojat ovat viettäneet tarhalla jo yli vuoden päivät, ovat ne ymmärrettävästi hieman tottumattomia ihmisten huomioon. Lisätty video ja uusia kuvia Corvinista. 

13.8.2019

Corvin ja Shine jakavat aitauksensa sopuisasti Luiza Mandrun pihalla. Corvin on kaksikosta hieman reippaampi, joskin Luiza kertoo sen väistävän, jos Shine huomauttaa sille jostakin. Corvinia kiinnostaa kovasti vierailijoiden namit ja se tulee heti hakemaan niitä ihmisiltä. Vaikka poika on vierailijoihin tottumaton, on se jo parin minuutin tutustumisen jälkeen jakelemassa pusuja aktiiveillemme. Poika antaa rapsutella ja jää ihmisen lähelle nauttimaan huomiota. Corvin on näyttävä ilmestys mustassa turkissaan ja vaikuttavine silmineen. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

18.3.2019

Corvin asustelee edelleen sisarustensa Shinen ja Staarin knssa Luizan pihalla aitauksessa. Pojat ovat ihmiseen tottumattomia, joten alkuun vierailijoiden saapuminen hieman ujostuttaa. Poika kuitenkin rohkaistuu minuuteissa ja jännäilykynnyksen ylitettyään tulee iloisena  tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Kamera kiinnostaa myös tätä uteliasta poikaa ja se uteliaana tutkailekin, mitä aktiiveilla on mukanaan. Aitauksessaon pieni matto, jolla Corvin alkaa kesken vierailun leikkiä iloisesti, kunnes väsähätää ja käy lepäämään. Haukkuu huomiota halutessaan, muuten ei kuulla haukkuvan. Corvin on upea ilmestys mustassa turkissaan ja meripihkan värisine silminensä. Lisätty uusia kuvia sekä video.

30.11.2018

Corvin aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Corvin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corvin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Corvinin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 
 

 
https://www.youtube.com/watch?v=tyvke065kx4
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.