Päivitetty 13.08.2019

Kotia etsivä koira: SHINE (Madelinen pennut)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

13.8.2019

Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Madelinesta Luiza kuuli hyväsydämiseltä naiselta, joka oli huolissaan lähistöllä majailevasta luurangonlaihasta koirasta, joka oli juuri synnyttänyt pennut.  Pennut olisivat tuskin ilman Luizan apua selvinneet kovinkaan kauaa, joten Luiza otti turvaan sekä emon, että pennut. Valitettavasti pentueesta kaikki muut, paitsi yksi narttupentu sairastuivat parvoon ja kuudesta sairastuneesta pennusta kolme menehtyi. Kolme pientä taistelijaa kuitenkin selviytyivät ja ovat nyt kasvaneet ja vahvistuneet siinä määrin, että voivat aloittaa oman kodin etsinnän.

Kolme urospentua Corvin, Shine ja Staar asuttavat keskenään piha-aitausta ja niiden aitauksessa on ajoittain melkoinen hulina, kun nämä rämäpäät pistävät leikiksi. Pennut ovat uteliaita ja rohkeita, joskin ihmisiin tottumattomia. Tavattaessa pojat hieman jännittävät, mutta kaikki kolme rohkaistuvat nopeasti. Ihmekös tuo, sillä pennut ovat koko pentuaikansa eläneet tarhaolosuhteissa ja vähillä ihmiskontakteilla. Tarhan ulkopuolisesta maailmasta niillä ei ole minkäänlaisia kokemuksia ja moni asia kotioloissa saattaa vaatia totuttelua. Luiza kertoo, että pennut eivät ole kovia haukkumaan. Pennut kasvavat luultavasti emoaan jonkin verran suuremmaksi. Niiden rotuperimässä on jotakin molossityyppistä koiraa, ja ne tullaan luovuttamaan ainoastaan koteihin, joissa on tuntemusta tämän tyyppisistä koirista. Corvin on tavattaessa pennuista rauhallisin. Se istuu kuralammikossa ja kääntelee päätä puolelta toiselle, kun sille juttelee. Ihmisiin se tulee tutustumaan epäröimätä ja on iloinen saadessaan huomiota.

Corvin ja Shine ovat pentueensa ainoat, jotka edelleen odottelevat omaa kotiaan tarhalla. Myös äiti Madeline on muuttanut Suomeen omaan kotiinsa. Nämä veljekset siirtyvät etsimään kotiaan aikuisten koirien kategoriaan, sillä ikää heillä nyt on arviolta noin vuoden verran. Korkeutta Corvin ja Shine ovat keränneet on n. 55cm ja painoa arviolta 30kg. Massaa tulee luultavasti edelleen jokusen kilon verran.

Päivitykset

13.8.2019

Tämä ystävällinen ja hyväntuulinen jässikkä jakaa aitauksen veljensä Corvinin kanssa Luizan pihalla. Luizan ja miehensä kanssa Shine on avoin ja iloinen, ikäisensä tavoin käyttäytyvä koira. Vieraita Shine alkuun hieman jännittää ja haukkuukin alkuun epävarmana, kun aktiivimme tulevat vierailulle. Shine on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisistä ja nameista ja hetken tuumailtuaan tuleekin hakemaan herkkuja ja antaa silittää itseään. Luiza kertoo Shinen olevan veljeskaksikon “pomo” ja pitävän veljensä ojennuksessa tarpeen vaatiessa. Pääosin pojat kuitenkin näyttävät tulevan hienosti toimeen keskenään ja toimivat toisilleen tukena ja turvana. Lisätty kuvia ja videoita.

19.3.2019

Aktiiviemme tavatessa Shinen ja tämän veljet, vaikuttaa Shine ensikontaktissa vieraiden kanssa sisarustensa tavoin hieman ujolta. Shine miettii pitkään ennen kuin se tulee tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Lopulta mietittyään se tulee tulokseen, että on kai nuo ok, ottaa kopistaan vauhtia ja tulee pöhköllä rytinällä päin hypäten maassa istuvan hölmistyneen vieraan syliin tutkimaan tätä. Kun Shinea innostaa ja kannustaa, se uskaltautuu tutustumaan ja tutkimaan asioita häntä heiluen. Shine ottaa myös tukea veljistään ja voisikin hyötyä tasapainisesta narttukoirasta tulevassa kodissa. Shine nahistelee ruuasta ajoittain veljensä Staarin kanssa, eikä sitä lähtökohtaisesti luovuteta uroskotiin, varmuuden vuoksi. Shine on kertakaikkisen kultainen poika, jonka suuren sydämen kaupanpäällisenä tulee upea ulkonäkö.  Lisätty kuvia ja video.

30.11.2018

Shine aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Shine tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Shinen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Shine saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shine on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

https://www.youtube.com/watch?v=_ltL8lcNXRM

https://www.youtube.com/watch?v=tyvke065kx4

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa