Kodin saanut koira: SHINE (Madelinen pennut)

Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

17.2.2020

Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Madelinesta Luiza kuuli hyväsydämiseltä naiselta, joka oli huolissaan lähistöllä majailevasta luurangonlaihasta koirasta, joka oli juuri synnyttänyt pennut.  Pennut olisivat tuskin ilman Luizan apua selvinneet kovinkaan kauaa, joten Luiza otti turvaan sekä emon, että pennut. Valitettavasti pentueesta kaikki muut, paitsi yksi narttupentu, sairastuivat parvoon ja kuudesta sairastuneesta pennusta kolme menehtyi. Kolme pientä taistelijaa kuitenkin selviytyivät ja ovat nyt kasvaneet ja vahvistuneet siinä määrin, että voivat aloittaa oman kodin etsinnän.

Kolme urospentua Corvin, Shine ja Staar päätyivät näin ollen asuttaamaan Luizan piha-aitausta ja niiden aitauksessa on ollut ajoittain melkoista hulinaa, kun nämä rämäpäät ovat pistäneet leikiksi. Pennut ovat uteliaita ja rohkeita, joskin ihmisiin tottumattomia. Tavattaessa pojat hieman jännittävät, mutta kaikki kolme rohkaistuvat nopeasti. Ihmekös tuo, sillä pennut ovat koko pentuaikansa eläneet tarhaolosuhteissa ja vähillä ihmiskontakteilla. Tarhan ulkopuolisesta maailmasta niillä ei ole minkäänlaisia kokemuksia ja moni asia kotioloissa saattaa vaatia totuttelua. Luiza kertoo, että pennut eivät ole kovia haukkumaan. Pennut kasvavat luultavasti emoaan jonkin verran suuremmaksi. Niiden rotuperimässä on jotakin molossityyppistä koiraa, ja ne tullaan luovuttamaan ainoastaan koteihin, joissa on tuntemusta tämän tyyppisistä koirista. Corvin on tavattaessa pennuista rauhallisin. Se istuu kuralammikossa ja kääntelee päätä puolelta toiselle, kun sille juttelee. Ihmisiin se tulee tutustumaan epäröimätä ja on iloinen saadessaan huomiota.

Corvin ja Shine odottavat edelleen omaa kotiaan tarhalla. Myös äiti Madeline on muuttanut Suomeen omaan kotiinsa. Pennuista on tarhalla kasvanut komeita aikuisia, joilla on nyt ikää arviolta noin puolitoista vuotta. Korkeutta Corvin ja Shine ovat keränneet on n. 55cm ja painoa arviolta 30kg. 

Päivitykset

11.10.2020

Shine matkusti viimein Suomeen ja aloitti uuden elämän kotikoirana.

27.6.2020

Vihdoin myös Shine, viimeisenä pentueesta, on varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

17.2.2020

Shine asuu edelleen Luizan pihan etuosassa veljensä Corvinin kanssa. Aktiiviemme tavatessa veljekset tammikuussa 2020, tulee Shine tervehtimään vierailijoita. Vierailijoissa riittää paljon ihmeteltävää ja jo hetken kuluttua Shine kulkee häntä ylhäällä uteliaana ja haluaa tutkia kaiken mahdollisen vierailijoista. Shine on selkeästi kiinnostunut ihmisistä ja käy tiuhasti haistelemassa sekä tutkimassa. Varmuuden vuoksi Shine kuitenkin lähestyy välillä aktiivejamme hieman takaa. Veljekset ovat uteliaita ja ystävällisiä, mutta koska pojat ovat viettäneet tarhalla jo yli vuoden päivät, ovat ne ymmärrettävästi hieman tottumattomia ihmisten huomioon. Myös herkut motivoivat Shinea ja se tulee syömään nameja ihmisiltä. Lisätty Shinesta video ja uusia kuvia. 

13.8.2019

Tämä ystävällinen ja hyväntuulinen jässikkä jakaa aitauksen veljensä Corvinin kanssa Luizan pihalla. Luizan ja miehensä kanssa Shine on avoin ja iloinen, ikäisensä tavoin käyttäytyvä koira. Vieraita Shine alkuun hieman jännittää ja haukkuukin alkuun epävarmana, kun aktiivimme tulevat vierailulle. Shine on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisistä ja nameista ja hetken tuumailtuaan tuleekin hakemaan herkkuja ja antaa silittää itseään. Luiza kertoo Shinen olevan veljeskaksikon “pomo” ja pitävän veljensä ojennuksessa tarpeen vaatiessa. Pääosin pojat kuitenkin näyttävät tulevan hienosti toimeen keskenään ja toimivat toisilleen tukena ja turvana. Lisätty kuvia ja videoita.

19.3.2019

Aktiiviemme tavatessa Shinen ja tämän veljet, vaikuttaa Shine ensikontaktissa vieraiden kanssa sisarustensa tavoin hieman ujolta. Shine miettii pitkään ennen kuin se tulee tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Lopulta mietittyään se tulee tulokseen, että on kai nuo ok, ottaa kopistaan vauhtia ja tulee pöhköllä rytinällä päin hypäten maassa istuvan hölmistyneen vieraan syliin tutkimaan tätä. Kun Shinea innostaa ja kannustaa, se uskaltautuu tutustumaan ja tutkimaan asioita häntä heiluen. Shine ottaa myös tukea veljistään ja voisikin hyötyä tasapainisesta narttukoirasta tulevassa kodissa. Shine nahistelee ruuasta ajoittain veljensä Staarin kanssa, eikä sitä lähtökohtaisesti luovuteta uroskotiin, varmuuden vuoksi. Shine on kertakaikkisen kultainen poika, jonka suuren sydämen kaupanpäällisenä tulee upea ulkonäkö.  Lisätty kuvia ja video.

30.11.2018

Shine aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shine saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shine on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Shinen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: