Kodin saanut koira: PITA (nyk. HERTTA)

Syntymäaika: Noin 2015-2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Sache Vet Clinic)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

9.2.2020
Sache Vet Clinic on Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani sterilointien rintamalla. Sache Vet Clinic sijaitsee Etelä-Romaniassa, Tartasestissa, Dumbovitassa. Alue on Bukarestin lähiö, jossa korostuvat kontrastit elintasojen välillä: korkealuokkaista Bukarestin työssäkäyvää sekä varattomia tai korkeintaan omavaraisia ja sosiaalihuollon alla olevia ihmisiä. Omistettuja koiria on joidenkin rekisterien mukaan Tartasestissa noin 3000 kappaletta. Sache Vet Clinicin yhteydessä on myös Sache Foundationin ylläpitämä koiratarha. Sache Vetin klinikkaa ja sen yhteydessä olevaa koiratarhaa pyörittää eläinsuojelija Laura Fincu.

Sache Foundationin ylläpitämällä koiratarhalla asuu myös upea Pita. Tarhalta adoptoidaan koiria mm. Saksaan, mutta Pita ei rotuperimänsä johdosta ole herättänyt kiinnostusta. Aktiivimme vierailivat tammikuussa 2020 Sache Vetin klinikalla ja sen viereisellä Sache Foundationin koiratarhalla. Vaikka Kulkurit tekevät Sache Vetin kanssa pääsääntöisesti yhteistyötä sterilointien parissa, niin Pita päätettiin ottaa mukaan adoptio-ohjelmaan, jotta sillä olisi mahdollisuus päästä omaan kotiin pitkän odottelun jälkeen. Pita on päätynyt tarhalle pienenä pentuna ja se on ehtinyt viettämään tarhalla jo neljä vuotta. Pita oli heitetty tarhan aidan yli sen ollessa 8 kk ikäinen.

Kaunis Pita pääsi tervehtimään aktiivejamme vapaana tarhan pihalla. Se on tästä hetkellisestä vapaudesta todella innoissaan ja lähtee juoksentelemaan sekä haistelemaan pihalle. Alkuinnostuksen jälkeen se malttaa tulla tervehtimään myös ihmisiä, tokikaan se ei malta pysyä paikallaan pitkään. Pita suhtautuu ihmisiin todella ystävällisesti ja sosiaalisesti, mutta vaikuttaa hieman tottumattomalta ihmisen huomioon. Pita on energisen ja iloisen oloinen koira, josta saa vauhdikasta lenkkiseuraa piristämään jokaista päivää.

Pitalla on korkeutta noin 52-55 cm ja se painaa arviolta yli 30 kg.

Päivitykset

11.10.2020

Viimein Pitan tarhavuodet ovat ohi ja se aloitti uuden elämän Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä.

1.6.2020

Kesäkuu ei voisi paremmilla uutisilla alkaa. Ihana Pita on nimittäin varattu omaan kotiinsa Suomeen!

9.2.2020
Pitalla koittaa toivottavasti pian paremmat ajat ja se pääsee aloittamaan kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Pitan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: