Päivitetty 03.11.2020

Enkelikoira: SOFIA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

2.1.2020
Romanian eläinsuojelu- ja kulkukoiratilanne on lohduton. On normaalia hylätä kotikoiriakin milloin pellon ja milloin tien laitaan, pahvilaatikossa tai pahimmassa tapauksessa suljetussa pussissa. Joillekin koirille osuu kuitenkin onni kohalle ja ne pääsevät kadulta tarhalle jonkun eläinsuojelijan löytämänä tai pyydystämänä ja pääsevät aloittamaan loppuelämän kodin etsinnän. Adina Vladut on eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Kaikki Kulkureiden kautta tulevat koiran kulkevat tämän klinikan läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria.  Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Sofia on tuotu tarhalle entisen omistajansa toimesta todella huonossa kunnossa. Tassut ovat olleet tulehtuneet ja iho kauttaaltaan huonokuntoinen. Tassujen hurjasta kunnosta johtuen Adina epäilee, että Sofia on joutunut elämään omien ja/tai muiden siivoamattomien pissojen ja kakkojen keskellä. Cosobassa sitä on hoidettu ja lääkitty niin, että aktiivien vieraillessa tarhalla joulukuussa 2019 on Sofia jo suhteellisen hyvässä kunnossa ulkoisesti. Sofia on hyvin alistuvan oloinen ja menee pieneksi ja jähmettyneeksi kun se otetaan ulos tarhasta. Tuntuu olevan koko tilanteesta hyvin hämillään, antaa kuitenkin koskea eikä vaikuta pelkäävän.

Sofia tarvitsee tulevalta perheeltä aikaa ja lempeyttä huomatakseen, että ympäröivä maailma ja ihmiset ovat ihan kivoja juttuja. Sofialle haetaan koirakokenutta kotia, mielellään kokemusta myös molossityylisistä koirista. Sofia asustaa tarhalla yksin, joten toisiin koiriin suhtautumisesta ei ole tietoa.

Sofia on noin 40 cm korkea ja painaa 18 kg.

Päivitykset

Sofia ehti nauttia lyhyen hetken kotikoiran elämästä ja sai kokea, miltä tuntuu olla rakastettu perheenjäsen. Sofialla todettiin kuitenkin vakavia terveydellisiä ongelmia pian Suomeen saapumisen jälkeen ja hänestä tuli enkelikoira.

11.10.2020

Suloinen Sofia jätti tänään tarhaelämän taakseen ja kohtasi Suomen maan kamaralla oman perheensä.

8.9.2020

Tämän pienen kovan onnen koiran onni kääntyy 8pian, sillä sitä odottaa ikiomakoti Suomessa.

2.1.2020
Sofia aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sofia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sofia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Sofian rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.