Päivitetty 20.08.2015

Kodin saanut koira: CRACANEL


Cracanel 2014.

Cracanel 2014.

CRACANEL

* noin 2-3-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.1.2015

Romanian kaduilla elää satoja tuhansia koiria. Kaduille ne ovat joutuneet erinäisistä syistä. Valtaosalla  on joskus ollut oma koti, josta ne on hylätty, osa on näiden koirien jälkeläisiä. Voisi luulla, että tarhalle päätyminen olisi pelastus, mutta valitettavasti näin ei Romaniassa läheskään aina ole. Kunnalliset koiratarhat ovat karuja paikkoja ja niille joutuminen tarkoittaa suurimmalle osalle koirista kuolemaa epäinhimillisellä tavalla. Vain pieni osa tarhoille joutuneista koirista on niin onnekkaita, että löytävät eläinsuojelijoiden turvin tiensä ulos kohti parempaa elämää.

Yksi onnekkaista on pötkylämallinen Cracanel. Tämä herrasmies pelastettiin kevättalvella 2014 pahamaineiselta Bragadirun kunnalliselta tarhalta Group Initiative For Animals GIA -järjestön toimesta. Tällä hetkellä Cracanel elää GIA:n puheenjohtajan, Dana Stoican yksityisellä koirasuojalla odottamassa oman kodin löytymistä. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa sukupuolesta riippumatta  ja on erittäin sosiaalinen ihmisten seurassa. Tarhalla elää myös kissoja, ja niihinkin Cracanelin voi päästää huoletta tutustumaan. Cracanel on noin 40 cm korkea ja painoa sille on kertynyt hieman liikaa. Kuten kuvista voi huomata ovat herran jalat ns. rokokoo-malliset ja tämän vuoksi alttiit nivelrikon kehittymiselle. Cracanelin adoptiota harkitsevan onkin syytä varautua siihen, että koira voi vanhetessaan tarvita tukihoitoa nivelrikkoon ja paino on ehdottomasti pidettävä kurissa.

11.3.2015
Cracanel on varattu omaan kotiinsa.

20.8.2015
Cracanelin oli tarkoitus matkustaa omaan kotiinsa jo keväällä, mutta sydänmatotartunnan vuoksi se joutui jäämään hoitoihin Romaniaan. Nyt sydänmato on kuitenkin selätetty ja Cracanel saapui Suomeen viime yönä.

 

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cracanel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cracanel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.