Päivitetty 05.07.2016

Enkelikoira: CUCANA


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

6.4.2016
Romaniassa suuri osa kaduilla elävistä kodittomista koirista päätyy kunnallisille koiratarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia, mutta yhteistä niillä on se, että niissä on aivan liikaa koiria ja niistä koirilla on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä ulos hengissä. Toisinaan eläinsuojelijat tai muut yksityiset henkilöt pystyvät ottamaan koiria ulos näiltä tarhoilta ja tarjoamaan niille mahdollisuuden parempaan elämään muualla. Eräs saksalainen rouva oli viime kesänä Romaniassa käydessään vieraillut yhdellä maan kunnallisista koiratarhoista ja näkemästään järkyttyneenä päättänyt auttaa siellä olevia koiria. Niinpä nämä koirat päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan Onevet -eläinklinikan ylläpitämälle yksityiselle tarhalle, josta käsin ne nyt etsivät ikiomia kotejaan.

Cucana on jo ehtinyt nähdä maailmaa. Ehkä juuri siksi se on niin loputtoman rauhallinen ja viisaan oloinen. Tarhalla Cucana on saanut lempinimen Old Lady, sillä se on juuri sellainen lempeä ja omanarvontunteva vanha rouva. Cucana on tasapainoinen ja iloinen ja se tulee mainiosti toimeen isossakin koiralaumassa. Ihmisiä se rakastaa ja antaakin aivan vieraidenkin tutkia ja käännellä itseään. Cucana ei vähäisestä huomiosta huolimatta tunge väkisin lähelle tai vaadi muuten huomiota, vaan se seurailee kiltisti ihmisten lähellä ja odottaa omaa vuoroaan. Kun sen vuoro tulee, painautuu Cucana onnellisena ihmistä vasten ja pusuttelee vastalahjaksi rapsuttelijan naaman.

Cucana on noin 52-55 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Se on hieman pulleassa kunnossa, mutta pääsee varmasti takaisin ihanteellisiin mittoihinsa säännöllisien lenkkien avulla.

18.5.2016
Tarhoilla on paljon koiria jotka varastavat sydämen. Rauhallinen ja herttainen Cucana, on yksi näistä. Päästessään pihalle muiden koirien kanssa tapaamaan vieraita ihmisiä Cucana on tilanteessa kuin kotonaan. Se haahuilee kaikessa rauhassa tutkimassa milloin ihmisiä ja milloin pihan tuoksuja. Se nauttii välillä pilkahtelevasta auringosta ja haistelee sitten tuulen mukanaan tuomia tuoksuja. Kun ihminen menee Cucanan luokse se painautuu hellästi ihmistä vasten ja tuntuu huokaavan onnesta. Se on kaikkia kohtaan lempeä. Hieman jo höperöityneenä mummona Cucana lähtee tyytyväisesti seuraamaan milloin kutakin, joka on sitä viimeisimpänä rapsutellut. Se onkin yksinkertaisesti hellyttävä vanha mummo, jolle soisi ehdottomasti viimeiset vuodet rakastavassa kodissa omien ihmisten lähellä.

27.6.2016
Lisätty rauhalliselle Cucanalle video toukokuulta. Videolta näkee kuinka herttaisella mummolla ei ole enää hoppu mihinkään.

5.7.2016
Lempeä Cucana on suureksi suruksemme nukkunut tarhalla ikiuneen. Hyvää matkaa rakas enkeli.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cucana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cucana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.