Päivitetty 27.08.2015

Kodin saanut koira: DALIA


28.12.2013

28.12.2013

DALIA

* arvioitu syntymäaika 07/2013

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

 

TAUSTAA:
Siskokset Dina, Dimma, Daisy ja Dalia ovat päätyneet emonsa Leedin kanssa Rakveren tarhalle joulukuun alussa 2013. Koirien omistajana oli ollut vanha rouva, joka ei enää kyennyt huolehtimaan koiristaan. Dalia matkusti yhdessä siskonsa Dinan kanssa Suomeen kotihoitoon 21.2.2014.

Dalia oli tarhalla hieman ujohko eikä ensimmäisenä ollut tunkemassa ihmisen syliin. Hihnassa kävely jännitti ja muutenkin suuri maailma kaipasi ihmettelyä. Kotihoidossa Dalia on reipastunut, rohkaistunut ja oppinut tärkeitä kotikoiran tapoja.

Dalia on nyt sisäsiisti, osaa kulkea hienosti remmissä ja on tullut kaikkien tapeemiensa koirien kanssa loistavasti toimeen. Pentujen leikittäminen on Dalian mielestä ihan parasta ja koirakaveri tulevassa kodissa miellyttäisi tätä tyttöä varmasti! Dalialla ei ole ilmentynyt eroahdistusta eikä jää esim. huutamaan ihmisen perään, myöskään tavaroita ei ole tuhonnut vaikka tykkää kuskailla sukkia ja kenkiä. Dalia ei juurikaan hauku, joten myös kerrostalo voisi olla vaihtoehto asuinpaikaksi. Kuitenkaan ihan vilkkain kaupungin keskusta ei välttämättä ole tytölle paras vaihtoehto.

Dalia pitää ihmisistä ja tutustuu niihin rauhallisen harkitsevasti. Myös lapset ovat Dalian mielestä kivoja, mutta ihan pienten lasten perheeseen Daliaa ei suositella nuoren ikänsä ja kokonsa vuoksi.

Dalia on noin 50-55cm korkea eikä luultavasti kasva enää paljonkaan. Tyttö on ollut kuntokuurilla koko kotihoitojaksonsa ajan, sillä se oli päässyt muiden sisarustensa tapaan lihomaan tarhalla turhan paljon. Nyt Dalian kroppa alkaa vastata sen luonnetta, joka on aktiivinen ja urheiluhenkinen. Dalia rakastaa kävelylenkkejä ja uimista ihan yhtä paljon kuin vapaana juoksemista ja muiden koirien kanssa leikkimistäkin! Sisällä Dalia osaa hienosti rauhoittua kainaloon sohvalle.

Daliaan pääsee tutustumaan sovitusti kotihoitoon Somerniemelle.

22.4.2014
Dalia on viettänyt hoitopaikassaan nyt 2 kuukautta. Dalia varattiin jo kerran omaan kotiin, mutta varaus peruuntui Daliasta riippumattomista syistä, joten Dalia on jälleen vailla omaa kotiaan.

Ilmojen lämmettyä Dalia on päässyt tutustumaan luonnonelementtiin Vesi, joka on Dalian mielestä kiva juttu. Muutenkin Dalia vaikuttaa olevan loputtoman positiivinen ja sopeutuvainen nuori tyttö. Ja kuinka kaunis se onkaan! Jos etsit itsellesi nuorta koiraa, “tyhjää taulua”, joka on jo kuitenkin sisäsiisti, sillä ei ole eroahdistusta, osaa kulkea hihnassa ja tulee toimeen niin toisten koirin kuin ihmistenkin kanssa, olet löytänyt etsimäsi <3

27.5.2014
Dalia matkasi omaan kotiinsa 23.5.2014! Onnea Dalia ja perhe<3

27.8.2015
Dalia sai keväällä uuden koirasiskon, tai itseasiassa ei niinkään uuden, sillä Dalian oma sisko Liisa muutti Dalian perheen luokse <3 Liisa oli aina pentueen arin, jännittynein ja pelokkain. Sen kodinsaantimahdollisuudet olivat todella huonot, koska se ei antanut juuri kenenkään koskea itseensä. Dalian perhe ei kuitenkaan antanut periksi, vaan kävivät kahteen kertaan Virossa Rakveren tarhalla tutustumaan Liisaan ja toisella kerralla Liisan päätyi heidän mukanaan kotiin.

Tässä kuulumisia kuluneelta kesältä:

“Hei

Kesä menee hurjaa vauhtia. Liisa ja Dalia ovat käyneet uimassa lähes joka päivä.Voi sitä menoa! Liisa juoksee vieläpä nopeammin kuin Dalia, pihalla tytöt juoksevat rinkiä niin että huimaa. Ai niin, vaikean alun jälkeen Liisasta tuli kuin tulikin sisäsiisti, nyt ymmärtää heti mistä on kyse kun mennään ulos. Ja ihanaa, kun häntä lähestyy, niin ei lähde karkuun vaan laittaa silmät sirrilleen ja odottaa, että tullaan luo. Jännä ilme. 
 
t. Sirpa”

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.