Kodin saanut koira: NOALIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Suloinen Noalie mummo 7/2015

Suloinen Noalie mummo 7/2015

NOALIE

* narttu

* arvioitu syntymävuosi n. 2005

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

23.7.2015
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva eläinsuojelija Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu äitinsä kanssa omakotitalossa heidän pelastamien koirien ja kissojen kanssa. Rescueyhdistys Kulkurit ry on tehnyt jo pitkään yhteistyötä uutteran ja luotettavan Mihaelan kanssa.

Heinäkuussa kun kävimme Romaniassa vierailimme myös Mihaelan luona ja tapasimme mm. ihastuttavan pienen koiramummon nimeltä Noalie. Mihaela oli löytänyt Noalien erään kirkon läheltä ja tämä pienikokoinen narttu oli ollut erittäin peloissaan. Mihaela onnistui kuitenkin saamaan Noalien turvaan ja toi tämän mukaansa kotiin. Muutaman päivän mietittyä ja tarkkailtua tätä uutta ympäristöä Noalie päätti uskaltaa luottaa Mihaelaan. Tämän jälkeen Noalie onkin reipastunut hurjaa vauhtia ja kun tapasimme Noalien tämä tuli luottavaisena tervehtimään.

Noalie on pienikokoinen, painoa on kertynyt noin 3kg ja korkeutta huimat 21cm. Ikää tällä hurmaavalla mummelilla on arviolta noin 10 vuotta.

Noalie tulee toimeen niin kissojen kuin koirien kanssa kunhan nämä ymmärtävät antaa Noalielle mahdollisuuden olla rauhassa silloin tällöin. Meidänkin kanssa Noalie tuli hyvin toimeen ja saimme käsitellä Noalieta ongelmitta vaikka olimmekin vieraita Noalielle. Noalie on iäkseen hyvässä ja ketterässä kunnossa ja saimme jopa nähdä mummon loikkaavan Mihaelan sängylle.

10.8.2015
Noalie on kokenut kovia johtuen Romanian helteestä. Mummeli sai aivoinfarktin mikä eläinlääkärin mukaan hyvin todennäköisesti johtui pitkään kestävästä helteestä. Noalie pääsi kuitenkin nopeasti hoitoon Mihaelan ansiosta ja voi tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvin ja toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Tarkkailemme Noalien vointia ja toipumista ja päivitämme jonkun ajan päästä Noalie kuulumisia.

29.8.2015
Noalie on toipunut oikein hienosti aivoinfarktistaan ja jatkaa elämää iloisena koiramummelina. Keskusteltuamme Mihaelan kanssa saimme kuulla, että Mihaela ja hänen äitinsä olivat puhuneet keskenään paljon Noaliesta ja tulleet siihen päätökseen, että he haluavat pitää Noalien luonaan mummelin loppuelämän ajan.

Näin ollen Noalie siirtyy siis kodin saaneisiin koiriin ja olemme tästä iloisia sillä Mihaelan luona Noalie tulee olemaan rakastettu perheenjäsen. Mummo on turvassa, saa hoivaa ja huolenpitoa sekä paljon, paljon hellyyttä&huomiota <3 .

Kiitos kaikille Teille jotka olette ottaneet yhteyttä koskien Noalieta!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Noalie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noalie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: