Päivitetty 26.06.2020

Dana tarvitsee apua!


Dana tarvitsee apua!

Danan (ent. Aki) lyhyessä elämässä on ollut jo tähän mennessä sen verran käänteitä, että heikompihermoista voisi alkaa pyörryttää.

Dana syntyi Romaniassa arviolta syksyllä 2018. Sen tie kaduilta kulki rankkurien kautta Mihailestin kunnalliselle tarhalle ja sieltä hyvin onnekkaasti se pääsi ystävällisen ihmisen avulla yksityiselle MG Rescuen tarhalle turvaan. Me Kulkurit tapasimme Danan syksyllä 2019 MG Rescuen tarhalla ja ihastuimme alle vuoden ikäiseen hoikkelikoipiseen, hyvin ystävälliseen ja lempeään nuoreen koiraan, jolle elämä oli antanut karut kortit. Dana aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme ja onni potkaisikin sitä. Dana matkusti omaan kotiin Suomeen helmikuussa 2020.

Danan elämän vastoinkäymiset eivät kuitenkaan päättyneet siihen. Muutaman kuukauden kotonaolon jälkeen Danalla todettiin ortopedinen vaiva, 3/4-asteen patellaluksaatio polvissa, sekä vasemman sääriluun kiertymä. Dana tarvitsi akuutisti apua. Danaa ei kuitenkaan valitettavasti haluttu leikkauttaa omistajansa toimesta, vaan pitkien keskustelujen myötä päädyttiin siihen, että Dana palaa yhdistyksen hoiviin ja me hoidamme Danan kuntoon.

Dana on ollut nyt yhdistyksen toimijan luona kotihoidossa viikon verran. Olemme tähän mennessä käyttäneet Danan kahdesti eläinlääkärillä, sen rokotukset on saatettu ajan tasalle ja hoitosuunnitelma ortopedin kanssa tehty. Danaa on myös mm. alettu kuntouttaa aliravitsemuksesta johtuneen laihuuden takia.

Dana tullaan leikkaamaan Sipoon Pieneläinklinikalla 2.7.2020 ja hoitosuunnitelmana on leikata ensin huonommassa kunnossa oleva vasen jalka ja sen parannuttua vielä tutkia oikea jalka ja sen mahdollinen leikkaustarve. Leikkauksien jälkeen Dana tarvitsee toipuakseen intensiivistä kuntoutusta ja hyvää hoitoa vielä pitkään ennen kuin voimme aloittaa uuden kodin etsinnän.

Dana itse suhtautuu tilanteeseen uskomattoman reippaasti ja koiramaisen positiivisesti. Se yrittää koko ajan parhaansa, vaikka se on kipeä ja joutunut kokemaan aivan liikaa jo nyt. Me koemme, että Dana ansaitsee tämän mahdollisuuden. Me haluamme auttaa sitä ja antaa sille eväät tasapainoiseen ja terveeseen, onnelliseen elämään. Dana on sen ansainnut. Leikkauksen ennuste on hyvä ja ortopedin mukaan Danalla on hyvät mahdollisuudet toipua niin, että sillä on edessään huolettomat ja kivuttomat vuodet.

Me tarvitsemme apuanne voidaksemme auttaa Danaa. Tarkka summa Danan leikkauksien kustannuksille selviää vasta operaatiota suoritettaessa, kun ortopedi pääsee näkemään, kuinka paha luksaatio on. Arvio Danan leikkauksien ja hoidon kustannuksille on tässä vaiheessa noin 3500-4000 euroa. Summa on yhdistykselle merkittävä ja vain yhteinen voimanponnistus mahdollistaa meille Danan auttamisen.

Auta meitä auttamaan Danaa osallistumalla keräykseen:

Lahjoita Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41, viitteellä 9111 tai lähetä MobilePaylla vapaavalintainen summa numeroon 23855, viestiksi Dana.

Suurkiitos kaikille auttaville!

Danaa autetaan A Little Help from my Friend -projektin avulla.


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa