Kodin saanut koira: INTO

Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 23.1.2020)
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.

Into on joutunut omistajansa hylkäämäksi, koska tämä halusi mieluummin pienemmän rotukoiran. Into on ihastuttava ja iloinen koira, joka rakastaa ihmisen huomiota. Aktiiviemme vieraillessa aitauksessa tarhalla Inton luona, se pomppi iloisesti kuin rantapallo. Se on vilkas koira, ja kaipaa aktiviteetteja purkaakseen energiaansa. Into osaa myös rauhoittua. Tarhalla ahtaassa häkissä se ei viihdy, vaan kaipaa liikuntaa ja tilaa. Tavattaessa Into ei haukkunut muiden mukana, vaan se oli kiinnostuneempi ihmisten huomiosta. Into voisi sopia hyvin omakotitaloon, jossa on tilava piha, tai perheeseen, joka nauttii liikunnasta koiran kanssa . Kaiken kaikkiaan Into on positiivinen luonne, joka näyttää tavalliselta koiralta, mutta on kuitenkin valloittava persoona. Korvat ovat ilmeikkäät, ja hampaat hyväkuntoiset.

Into on mitoiltaan noin 50cm korkea ja 17 kg painava.

Päivitykset
19.9.2020
Into matkasi tänään Suomeen oman perheensä luokse.

30.6.2020
Tämä on Inton onnenpäivä, hänet on nyt varattu omaan kotiin.

21.1.2020
Iloinen Into on tosi innoissaan nameista ja häkkiinsä vierailulle tulevasta aktiivista. Into on niin onnellinen ihmisen saapumisesta, että hän saa ilohepulit ja jakelee ahkerasti pusuja vierailevan aktiivin kasvoihin asti. Riemuissaan oleva Into kiipeää ihmistä pitkin namien perässä ja polkee nätisti ihmistä etutassuilla saadakseen lisää huomiota.

Tämä koirapoika on energinen, reipas, rohkea ja tuntuu rakastavan ihmisiä. Into etsiikin kotia, jossa pääsisi purkamaan energiaansa riittävästi, joko perheensä kanssa liikkuen ja vaikka älypelejä ratkoen – tai harrastaen yhdessä jotain, esimerkiksi nose workia. Into käyttää nenäänsä haistellen paljon ja Intossa olisikin varmasti potentiaalia erilaisten nenäjuttujen mestariksi. Mitä tahansa yhteistä tekemistä perhe keksikin, Into olisi siinä varmasti innolla mukana.

14.5. 2019

Into tuli mukaan kotia etsivien koirien laumaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Into saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Into-pojan yhteyshenkilönä on Mari Jokinen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: