Päivitetty 26.06.2020

Kodin saanut koira: FETTUCCINI


Syntymäaika: 09/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustaa:

8.4.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kevään merkit alkavat olla vahvasti ilmassa Romaniassa. Tarhoille ilmestyy tuon tuosta uusia onnettomia ja hylättyjä pentuja. Näin on käynyt myös Fettuccini nimiselle poikakoiralle. Onneksi Fettuccini on reipas nuori koiranalku eikä siitä huomaisi että sen elämä ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä nuori koiraherra on pentuimaisella luonteella varustettu iloinen noin 6kk ikäinen vauva. Fettuccini on hyvin leikkisä pentu joten ei varmasti olisi haitaksi jos sen tulevassa kodissa olisi sitä odottamassa leikkikaveri. Fettuccini on kohtelias nuorukainen, se on ystävällinen kaikille ja hyväksyy kaverikseen koirat sekä kissat. Myös ihmisiä kohtaan hän on avoin ja hyväksyy hienosti ihmisen läheisyyden ja kosketuksen.

Nyt noin puolen vuoden iässä Fettuccini on noin 50cm ja painaa 12kg. Hän tästä vielä kasvanee ja aikuisena on luultavasti keskikokoinen koira.

 

Päivitykset:

26.6.2020

Iloisia uutisia! Suloinen Fettuccini on saanut kodin Saksasta. Onnea Fettucini ja perhe <326

8.4.2020

Fettuccini tassutteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotiaan.

——————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Fettuccini saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fettuccini on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa