Päivitetty 29.06.2020

Enkelikoira: MINUNAT


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

9.12.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Minunat on hiukan surullinen pieni koira. Se on jätetty yhdessä pentujensa kanssa tarhan porteille – vain Minunat itse tietää, mitä sitä ennen on tapahtunut. Pikkuruisten tyttökoirien elämä ei ole helppoa Romanian kaltaisissa maissa: jos kylmyys, ikuinen nälkä, liikenne ja isojen koirien hyökkäysten kohteeksi joutuminen eivät olisikaan jatkuvasti uhkana, huollettavia pentuja syntyy jokaisesta juoksusta. Kovat kokemukset ovat jättäneet Minunatiin jälkensä, ja pikkuinen pelkää kovin muita koiria. Sen sijaan Adinan syli on tytön mielestä turvallinen, ja se nauttiikin suuresti hellästä kosketuksesta ja rapsutuksista. Vieraisiin ihmisiin Minunat suhtautuu rauhallisen luottavaisesti, ja tavatessamme kipeääkin myös sille ennestään tuntemattoman aktiivimme syliin turvaan. Minunatin pennut on jo adoptoitu Saksaan, ja myös pikkuinen äitikoira olisi rokotuksiensa puolesta valmis lentämään omaan kotiinsa.

Minunatin onnen täyttymys olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa se saisi jakamattoman huomion, loputtomia rapsutuksia ja pehmoisen pedin. Kodin olisi hyvä myös osata tukea ja kannustaa tyttöä lempeiden lajitovereidensa kohtaamisessa, jotta vanhat pelot voisivat vähitellen jäädä taakse. Vierailullamme Minunat väistää taitavasti ohikulkevaa koiraa, muttei kuitenkaan ole tilanteesta kauhuissaan. Kissoista se ei tunnu olevan moksiskaan. Minunatin koti voisi sijaita myös kerrostalossa rauhallisella alueella, sillä sen ei ole kuultu haukkuvan. Kooltaan tyttö on lähes pikkiriikkinen: korkeudeltaan se on vain 25 cm ja painaa 5-6 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

25.6.2020

Saimme eilen suru-uutisen: suloinen Minunat on siirtynyt enkelikoiraksi sairauden murtamana. Minunat lähti omistajansa sanoin valoverhon taakse lepäilemään ja hyppimään niityillä. Kepeitä tassuja, pikkuinen, sait onneksi kokea kodin lämmön ja ikioman ihmisesi suurimman rakkauden! Lämmin osanottomme suureen suruun <3 

9.2.2019

Suloinen Minunat pääsi tänään kotiinsa ja oman ihmisensä syliin <3 

29.12.2018

Minunat on varattu ikiomaan kotiinsa! 

17.12.2018

Pikkuinen Minunat on saanut useita hyviä kotiehdokkaita, eikä siitä oteta tällä hetkellä uusia kyselyitä. Kiitos kaikille!

9.12.2018

Minunat aloitti ikioman loppuelämän kotinsa etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Minunat saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minunat on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.