Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: DASH


Syntymäaika: 06/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.10.2020
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhalla asuva, romanialainen pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Romaniassa koiria hylätään jatkuvasti erilaisista syistä. Näin on käynyt Dashillekin. Dash löydettiin Bukarestista hylätyltä piha-alueelta ja pelastettiin sieltä turvaan Carpelle.

Dash on hieman ujo ja luonteeltaan rauhallinen. Tarhalla hän leikkii toisinaan muiden pienten koirien kanssa, mutta väistää isoja koiria. Dash on tottumaton ihmisiin ja ihmiset jännittävät häntä vielä jonkin verran. Tämä ei olekaan ihme, koska hänellä ei ole ihmisistä paljoa kokemusta. Tulevassa kodissa Dash tuleekin tarvitsemaan ymmärrystä ja aikaa, jotta hän voi oppia ihmisten olevan mukavia. Ujo ja herkkä Dash etsiikin nyt sitä omaa perhettä, joka olisi valmis luotsaamaan häntä tiellä kohti kotikoiran elämää positiivisin ja lempein menetelmin.

Tarhalla Dash ei ole haukkunut, joten hän voisi sopia myös kerrostaloon.

Dash on nyt noin 28 cm korkea ja kasvaa arviolta vielä hieman, ollen aikuisena noin 35-40 cm.

Päivitykset
12.12.2020
Dash matkusti pitkän matkan Suomeen ja tapasi oman perheensä ensimmäistä kertaa. Onnellista yhteistä elämää Dash ja perhe!

10.10.2020
Herkkä Dash on varattu omaan kotiin.

25.10.2020
Dash tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

*****************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Dash tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten kuuden kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Dash saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dash on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fadyn yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.