Päivitetty 14.12.2020

Kodin saanut koira: ZOLAH (nyk. Odessa)


Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Romaniassa hylätään koiria mitä erilaisemmista syistä. Näin on käynyt myös Zolahille, joka on löytynyt kadulta ja otettu tarhalle turvaan. Syytä hylkäämiselle ei ole tiedossa, kuten ei myöskään tietoa Zolahin elämästä ennen hylkäämistä.

Zolah on tarhalla tullut hyvin juttuun muiden koirien kanssa ja juoksenteleekin päivällä vapaana pihalla. Zolah on avoin ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Tarhalla Zolah ei hauku jatkuvasti, mutta hän on yhtynyt toisinaan muiden haukkumiseen.

Zolahin molemmat patellat ovat luksoituneet, lisätietoa löydät täältä. Neitia tämä ei toistaiseksi tunnu vaivaan, hän ei onnu ja juoksee ja hyppii normaalisti. Tulevan perheen tulee kuitenkin varautua siihen, että jossain vaiheessa Zolah voi vaatia leikkaushoitoa. Zolah viihtyisi varmaankin rauhallisessa aikuiskodissa, jossa saisi sopivasti liikuntaa ja jossa voisi illalla käpertyä perheen kanssa katsomaan telkkaria.

Zolah on noin 35 cm ja 6 kg. Paino on tärkeää pitää kurissa, ettei nivelet rasitu.

Päivitykset
12.12.2020
Suloinen Zolah saapui Suomeen oman perheensä luokse. Onnellista yhteistä elämää Zolah ja perhe!

21.11.2020
Pikkuinen Zolah on varattu omaan kotiin.

10.10.2020
Zolah tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zolah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zolah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.