Päivitetty 16.04.2018

Kodin saanut koira: DEA


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloidaan

 

 

Perustiedot ja taustat

12.02.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Siitä lähtien Roxana on tehnyt töitä kodittomien eläinten puolesta ja hänen avustuksellaan monet entiset kodittomat ovat nykyään rakastettuja perheenjäseniä.

Dean tarina alkaa tyypillisesti niinkuin monen muun pennun tarina. Se on syntynyt kadulle oman onnensa nojaan veljensä kanssa. Nämä kaksi olivat kuitenkin paljon onnekkaampia kuin monet muut, sillä ne päätyivät Roxanan huomiin ja nyt toinen sisaruksista, Dea, aloittaa kodin etsintänsä Suomesta.

Dea on mahtava tyyppi. Tyttö on todella helpon ja tasapainoisen oloinen ja Dean kanssa arki tulee varmasti olemaan hyvinkin mukavaa. Dea on kuin pieni partioilainen. Se on täysillä menossa mukana ja rakastaakin puuhailla sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Dea osaa myös rauhoittua hienosti ja jos mitään ihmeellistä ei ole meneillään, niin tyttö ottaa aivan rennosti. Dea rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa ja tulevassa kodissa voisikin olla joku kiva koirakaveri odottamassa. Tyttö antaa käsitellä itseään hienosti ja suhtautuu kaikkiin hoitotoimenpiteisiin ja eri ihmisiin rauhallisesti ja reippaasti. Kissojen kanssa Deaa ei olla testattu ja emme siis osaa sanoa, miten neiti niihin suhtautuu.

Dea haukkuu tarhalla jonkin verran, mutta ainoastaan, jos muut koirat haukkuvat. Yksinään Dea ei haukkumista aloita.

Dea on nyt arviolta noin 15kg ja 50cm, eikä tule tästä enää oikeastaan kasvamaan.

Päivitykset

16.04.2018
Suloinen Dea ollaan adoptoitu toiseen maahan ja tyttö tulee pian matkustamaan tulevaan kotiinsa. Kaikkea hyvää matkallesi Dea!

11.03.2018
Suloisesta Deasta lisätty pari kuvaa. Suurin osa kuvista olivat valitettavasti todella heilahtaneita, sillä Dea paineli ja riekkui ympäri mutalätäkköjä sydämensä kyyllyydestä. Tyttö on kasvanut ja voi todella hyvin. Dea on edelleen oma kultainen itsensä ja innoissaan odottelee omaa kotiaan!

————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Dea tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.