Päivitetty 22.07.2019

Kodin saanut koira: DEEQO (Team Beaglemix), (nyk. Diego)


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Lappeenranta)
Kastroitu

 

30.6.2019
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Rosiorin tarhan läheisyydessä sijaitsee vaaleanpunainen talo, joka onkin tullut jo monille tutuksi, sillä siellä suoritetaan sterilointiprojekteja. Vaaleanpunaisella talolla asusteli vuonna 2017 Team Beaglemix, johon kuului noin kolmen kuukauden ikäiset pojat Deeqo (myöhemmin Diego), Deo ja Dinny. Niinkuin poikien tiiminimestä saattoi päätelläkin, on näiden hulivilien rotuperimässä beagleä.

Team Beaglemixiläiset olivat pentuina aivan äärettömän valloittavia pentuja. Ne tutkivat ympäristöään rohkeasti, lähestyivät ihmisiä luottavaisesti ja avoimesti ja vaikuttivat muutenkin erittäin tasapainoisilta ja fiksuilta pennuilta. Diego oli pennuista rauhallisin ja kohteliain. Kun kaikki pennut yrittivät tunkea ihmisen syliin samaan aikaan, jäi Diego viimeiseksi ihmettelemään ja odottelemaan, milloin hänen vuoronsa koittaa. Kun toisen koiran laski sylistä ja antoi Diegolle vuoron, kiipesi se pennunaskelin saman tien syliin. Diego oli pentuna todella kova pusupoika ja märkiä lipaisuja sateli ihan jokaiselle, jonka kasvot oliat sopivalla etäisyydellä.

Kesällä 2019 Diego tuli etsimään uutta kotiaan Kulkurien sivuille. Silllä ei ole varsinaista käytösongelmaa, mutta turhautunut nuorimies on alkanut puolustamaan esineitä sekä myös haalimaan suuhunsa mitä tahansa, mitä sinne sattuu saamaan. Diegosta on yleisesti ottaen kasvanut hieno nuorukainen, joka ei ole kadottanut iloista luonnettaan eikä avointa suhtautumistaan ihmisiin eikä asioihin. Se on iloinen, energinen ja leikkisä nuorukainen, jonka lempipaikka levätä tekemisen jälkeen on ihmisen vieressä sohvalla. Se myös rakastaa rapsutuksia ja on itse sitä mieltä, että koiran oikeus huomioon ja rapsutuksiin on pohjaton. Arjessa Diego osaa suurimman osan kaikista perusjutuista, sillä peruskäskyt sujuvat hyvin, samoin hihnassakävely, ruuan odottaminen ja sisäsiisteys. Hihnassa aina joskus meinaa unohtua se itse hihna, kun olisi niin kiva päästä moikkaamaan koirakavereita. Niitä onkin sitten mukava moikkailla vapaana koirapuistossa, joihin matka sujuu hienosti verkon takana autossa. Ilman verkkoa Diegosta saa vähän turhan helposti aktiivisen apukuskin. Lisäksi yksinollessaan aktiivinen Diego etsii esineitä aikansa kuluksi, joten sen hampaisiin voi joutua niin kaukosäädin kuin kännykkäkin. Diego vaikuttaa siis varsin energiseltä ja fiksulta nuorelta mieheltä, joka varmasti mielellään lähtisi uuden kotinsa kanssa opettelemaan “jätä”- ja “irti”- käskyjä ilon kautta, jolloin nyt turhan tärkeiksi muodostuvat omat jutut eivät aikaansaisi nyt lisääntynyttä puolustamisreaktiota, vaan asioista luopuminen olisikin hauska juttu, jolla saa omistajalta rapsutuksia ja herkkuja. Siitä olisi varmasti kaveriksi moneen menoon, agilityradoilta vaelluksille, mutta kodilla tulee olla tietty herkkyys ymmärtää aktiivisen koiran tarpeet sekä myös taito opettaa koiralle rauhoittuminen.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

22.07.2019
Diego on eilen muuttanut uuteen kotiinsa. Paljon rakkautta ja onnea matkallesi poika<3

13.07.2019
Upea Diego ollaan varattu omaan kotiin <3

30.6. 2019
Diego palaa takaisin kotia etsivien koirien joukkoon. Tällä hetkellä se on kotihoidossa Lappeenrannassa, jossa sitä on mahdollista päästä sovitusti tapaamaan.

27.05.2017
Reipas Deeqo-poika saapui tänään Suomeen samalla lennolla veljensä Deon kanssa. Veljesten tiet erosivat kentällä, kun molemmat lähtivät omien perheidensä kanssa koteihinsa. Onnea Deeqo ja perhe.

15.05.2017
Ja näin koko Team Beaglemixin porukka pääsee muuttamaan Suomeen. Deeqo on varattu.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Diego on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Diego on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa