Kodin saanut koira: DIEGO (ent. Deeqo, Team Beaglemix)

Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Pirkanmaa )
Kokoarvio:

 

Diegolle ei oteta vastaan uusia kyselyitä tällä hetkellä. Diegolla on erittäin varteenotettava kotikysely meneillään.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

22.6.2020
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Rosiorin tarhan läheisyydessä sijaitsee vaaleanpunainen talo, joka onkin tullut jo monille tutuksi, sillä siellä suoritetaan sterilointiprojekteja. Vaaleanpunaisella talolla asusteli vuonna 2017 Team Beaglemix, johon kuului noin kolmen kuukauden ikäiset pojat Deeqo (myöhemmin Diego), Deo ja Dinny. Niinkuin poikien tiiminimestä saattoi päätelläkin, on näiden hulivilien rotuperimässä beagleä.

Team Beaglemixiläiset olivat pentuina aivan äärettömän valloittavia pentuja. Ne tutkivat ympäristöään rohkeasti, lähestyivät ihmisiä luottavaisesti ja avoimesti ja vaikuttivat muutenkin erittäin tasapainoisilta ja fiksuilta pennuilta. Diego oli pennuista rauhallisin ja kohteliain. Kun kaikki pennut yrittivät tunkea ihmisen syliin samaan aikaan, jäi Diego viimeiseksi ihmettelemään ja odottelemaan, milloin hänen vuoronsa koittaa. Kun toisen koiran laski sylistä ja antoi Diegolle vuoron, kiipesi se pennunaskelin saman tien syliin. Diego oli pentuna todella kova pusupoika ja märkiä lipaisuja sateli ihan jokaiselle, jonka kasvot oliat sopivalla etäisyydellä.

Elämä aina välillä heittelee, eikä asiat aina ota sujuakseen. Diego on palautunut yhdistyksen omistukseen ja aloittaa uuden kodin etsimisen kotihoidosta käsin. Diegon tuleminen uudelleensijoitukseen ei johdu Diegosta itsestään.

Diego matkusti Pirkanmaalle kotihoitoon, jossa nyt jakaa asunnon kotihoitajan lisäksi myös toisen koiran (nartun) kanssa. Kaksikolla synkkaa hyvin, Diego ymmärsi yskän kun sijaissisko hänelle hienosti ilmoitti, että nyt riittää tuttavallisuus ja into, ollaan vaan rennosti. Sanomista oli meinannut tulla sohvasta, mutta tämä ratkaistiin nopeasti sillä, että Diego sai lempipeittonsa sohvan viereen omaksi paikakseen eikä hoitaja enää laskenut koiria sohvalle.

Hoitopaikassa on myös muutama kissa ja näiden kanssa Diego on jo todella hyvää pataa, he käyvät puolin sun toisin morjestamassa toisiaan päivän aikana ja varovaisia leikkimisyrityksiäkin on jo nähty.

Diego on todella nopea oppija, hän on jo ymmärtänyt sen että jos sormien napsuttelu tarkoittaa, että nyt pitää luopua siitä aktiviteetista mitä on tekemässä ja sen tehtyä saa palkaksi namin.

Diego kulkee myös tosi hienosti lenkillä alkuajan innostuksen jälkeen ja hoitaja arvelee sen kulkevan noin 90% ajasta “mielettömän nätisti”. Myös muut koirat ohitetaan hyvin.

Diego matkustaa autossa erittäin hyvin, on mahdottoman ihmisläheinen ja kiltti. Diego ei ole sohvaperuna, vaikka sohvallakin viihtyy. Diego tarvitsee tekemistä ja sitä, että pääsee purkamaan energiaa. Se on fiksu poika joka kaipaa sitä, että sen kanssa tehdään ja touhutaan. Myös rauhoittuminen on tärkeä taito oppia, mutta fiksuna koirana Diego varmasti oppii sen suht helpolla.

Hoitaja kuvailee Diegoa mm näin: “Diego on todella viisas, iloinen ja rauhallinen poika nyt kun on saanut vähän asettua ja on ihan mieletöntä kuinka positiivisesti se suhtautuu kaikkeen. Aivan ihanan rempseä asenne pienellä!”

Pieni haaste tällä hetkellä on, että Diego kommunikoi haukahtelemalla aika useasti eri tilanteisiin sisällä (ukona se ei ole haukkunut kertaakaan). Tästä syystä kerrostalo ei ole paras mahdollinen kotiympäristö Diegolle.

Diegolla esiintyy resurssipuolustusta, joten luovutamme hänet vain erittäin harkiten perheeseen jossa asuu lapsia.

 

Päivitykset 

14.11.2020
Diegon oma koti löytyi ja Diego on päässyt muuttamaan ja aloittelemaan loppuelämäänsä uuden perheensä parissa!

21.9.2020
Diego palasi kotia etsiväksi koiraksi sen jälkeen kun sen omistajuus siirtyi takaisin yhdistykselle, Diegosta riippumattomista syistä.

22.07.2019
Diego on eilen muuttanut uuteen kotiinsa. Paljon rakkautta ja onnea matkallesi poika<3

13.07.2019
Upea Diego ollaan varattu omaan kotiin <3

30.6. 2019
Kesällä 2019 Diego tuli etsimään uutta kotiaan Kulkurien sivuille. Silllä ei ole varsinaista käytösongelmaa, mutta turhautunut nuorimies on alkanut puolustamaan esineitä sekä myös haalimaan suuhunsa mitä tahansa, mitä sinne sattuu saamaan. Diegosta on yleisesti ottaen kasvanut hieno nuorukainen, joka ei ole kadottanut iloista luonnettaan eikä avointa suhtautumistaan ihmisiin eikä asioihin. Se on iloinen, energinen ja leikkisä nuorukainen, jonka lempipaikka levätä tekemisen jälkeen on ihmisen vieressä sohvalla. Se myös rakastaa rapsutuksia ja on itse sitä mieltä, että koiran oikeus huomioon ja rapsutuksiin on pohjaton. Arjessa Diego osaa suurimman osan kaikista perusjutuista, sillä peruskäskyt sujuvat hyvin, samoin hihnassakävely, ruuan odottaminen ja sisäsiisteys. Hihnassa aina joskus meinaa unohtua se itse hihna, kun olisi niin kiva päästä moikkaamaan koirakavereita. Niitä onkin sitten mukava moikkailla vapaana koirapuistossa, joihin matka sujuu hienosti verkon takana autossa. Ilman verkkoa Diegosta saa vähän turhan helposti aktiivisen apukuskin. Lisäksi yksinollessaan aktiivinen Diego etsii esineitä aikansa kuluksi, joten sen hampaisiin voi joutua niin kaukosäädin kuin kännykkäkin. Diego vaikuttaa siis varsin energiseltä ja fiksulta nuorelta mieheltä, joka varmasti mielellään lähtisi uuden kotinsa kanssa opettelemaan “jätä”- ja “irti”- käskyjä ilon kautta, jolloin nyt turhan tärkeiksi muodostuvat omat jutut eivät aikaansaisi nyt lisääntynyttä puolustamisreaktiota, vaan asioista luopuminen olisikin hauska juttu, jolla saa omistajalta rapsutuksia ja herkkuja. Siitä olisi varmasti kaveriksi moneen menoon, agilityradoilta vaelluksille, mutta kodilla tulee olla tietty herkkyys ymmärtää aktiivisen koiran tarpeet sekä myös taito opettaa koiralle rauhoittuminen.

27.05.2017
Reipas Deeqo-poika saapui tänään Suomeen samalla lennolla veljensä Deon kanssa. Veljesten tiet erosivat kentällä, kun molemmat lähtivät omien perheidensä kanssa koteihinsa. Onnea Deeqo ja perhe.

15.05.2017
Ja näin koko Team Beaglemixin porukka pääsee muuttamaan Suomeen. Deeqo on varattu.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Diego on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Diego on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alkuperäisenä yhteyshenkilönä toimi Nora Anttila, nykyistä uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: