Päivitetty 15.12.2019

Kodin saanut koira: DELLA


Syntymäaika: 2013/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

21.7.2019

Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta.

Della ilmestyi tarhan eteen joulukuussa 2018. Della on todella sosiaalinen, innostuu ihmisistä ja juoksee suoraan luokse jääden rapsuteltavaksi. Della on iloinen, leikkisä ja kaikessa mukana.

Jonkin verran on ollut havaittavissa resurssikateutta muita koiria kohtaan, mutta Della myös tarpeen mukaan myös väistää ja antaa toisille tilaa. Della tuntuisi parhaiten sopivan ainoaksi koiraksi kotiin, jossa se saa runsaasti rakkautta ja jossa on jo ennestään kokemusta koirista.

Della on noin 4-5 vuotias, 60cm ja 25-28kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.9.2019

Della tepastelee pihalla kanojen, ankkojen, hanhien, lampaiden ja vuohien keskellä ilman mitään ongelmia. Tulee hyvin toimeen myös pienten, joka paikkaan syöksähtelevien riiviöpentujen kanssa. Ei sano mitään kun namitetaan pikkukoiria, muidenkaan koirien kanssa ei mitään resurssiongelmaa havaittavissa. Odottaa hienosti nameja ja huomiota. Tasapainoinen, ihana, lempeä, kaunis koira. Nauttii rapsutuksista, ei hauku. Sopeutuisi varmaan ihan mihin tahansa, aivan huikea koira.

23.7.2019

Della lisättiin Kulkurien Adoption-ohjelmaan kotia etsimään.

_____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Della on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Della on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dellan yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Della nauttii

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.