Päivitetty 26.08.2019

Kodin saanut koira: MAZY (nyk. Senni)


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
23.7.2019

Romaniassa on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Kulkukoirien elämä on täynnä vaaroja joka päivä, se on ruoan ja suojan etsimistä, potkujen väistelyä ja tappeluita. Kulkukoiria pyydystetään kunnallisille tarhoille ikävillä tavoilla eikä niistä niillä tarhoilla huolehdita. Romaniassa on onneksi myös kulkukoirien hyväksi toimivia ihmisiä, kuten Carmen Mandescu, pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille. Lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä.  Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Carmen Mandescu löysi taas kerran koiran ison tien varresta harhailemasta. Se on jokapäiväistä Romaniassa.

Pikkuinen Mazyksi nimetty tyttökoira pääsi siis Carpen tarhalle turvaan odottamaan omaa kotiaan. Mazy on pörröinen pötkyläkoira, iloinen ja hyväntuulinen, ihmisiä pelkäämätön, ja antaa hyvin käsitellä itseään. Se on ihmisistä kiinnostunut iloinen hännänheiluttaja ja pusuttelija. Se on sopuisa myös toisten koirien seurassa. Mazy sopisi varmaan monenlaiseenkin kotiin.

Mazy on n. 35 cm korkea ja 9 kg painoinen.

Missä tämän ilopillerin koti?

Päivitykset

26.8.2019
Mazy lensi Suomeen ja ajeli oman perheensä kanssa ihka omaan kotiin 24.8.2019.

4.8.2019
Mazy kullannnuppu on varattu!

25.7.2019

Mazy on saanut jo useita koti-ehdokkaita, joten tässä kohtaa ei voida ottaa enempää vastaan. Kiitos kaikille kiinnostuneille!


23.7.2019

Mazy lisättiin Kulkureiden adoptio-ohjelmaan kotia etsimään.

___________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mazy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mazy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mazyn yhteyshenkilönä toimii Virva Kaavi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa