Päivitetty 07.07.2020

Enkelikoira: BOGDANA


Syntymäaika: 2017/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta

12.12.2019

Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolella oleva Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on yksi Kulkurien kärkihankkeista. Tarhalla työskentelee myös suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista.

Bogdanalla on aiemmassa elämässä ollut koti, mutta omistaja hylkäsi hänet kadulle. Carpen tarhalle Bogdana tuli kesäkuussa 2019.

Bogdana on energinen, sosiaalinen, kiltti ja hieman hössö mutta osaa myös rauhoittua ja nauttia rapsutuksista. Bogdanan ihana luonne tulee tavatessa hyvin esille vaikka ihmiset ja kiinni pitäminen välillä sitä hieman jännittävätkin. Nuoren koiran lailla Bogdana innostuessaan hammastelee pentumaisesti koirakavereita ja ihmisiä. Upea tapaus, joka tuntuu tulevan hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa.

Bogdana sopii perheeseen, jossa hän saa huomioita, tekemistä ja puuhaa – eikä koirakaverin olemassa olo taitaisi haitata sitä lainkaan.

Bogdana on kaunis musta kippurahäntä valkealla rinnalla, tassuilla ja hännänpäällä. Kokoa Bogdanalla on noin 50cm ja 18kg.

Päivitykset

7.7.2020

Bogdana sairastui äkisti tarhalla ja menehtyi 6.7.2020 vain pari viikkoa ennen matkaa omaan rakastavaan kotiin.

3.6.2020

Bogdana varattiin omaan kotiin! Bogdana is getting ready to move home! Congratulations for Bogdana and her new family!

12.12.2019
Bogdanalla on paljon energiaa ja kierrokset ovat hieman koholla kun aktiivimme vierailevat. Bogdana tulee iloisena ja innostuneena luokse, hyppii syliin häntä heiluen. Tosi innokas ottamaan kontaktia ihmiseen, herkut maistuvat. Asuu kaksin aran koiran kanssa. Bogdana on aina todella energinen ja iloinen tyyppi.

24.10.2019

Elämäniloinen Bogdana palasi etsimään omaa rakastavaa kotia. Bogdana on testattu multiresistenttien bakteerien suhteen ja tulos oli MRSA-positiivinen. Lisää aiheesta esimerkiksi täällä.

3.10.2019

Bogdana varattiin omaan kotiin, onnea Bogdana!

23.7.2019

Bogdana lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

__________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bogdana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bogdana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bogdanan yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa