Päivitetty 03.05.2019

Kotia etsivä koira: DYLAN, SUOMESSA


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

Päivitetty 27.4.2019
Romaniassa syntyy päivittäin uusia koiranpentuja. Suuri osa niistä syntyy kaduille ja pelloille tai ne hylätään sinne emon omistajan toimesta. Näiden pentujen selviytymismahdollisuudet ovat pienet ja suurin osa menehtyykin jo ennen kuin ne edes ehtivät kasvaa aikuisiksi asti.  Toisinaan pentuja kohtaa onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne. Näin kävi lokakuussa 2014, kun Onevetin klinikkaa ja tarhaa ylläpitävä eläinlääkäri Adina löysi viisi pientä harmaata pentua liikerakennuksen pihalta. Hän otti pennut Onevetin tarhalle, jossa ne saivat rauhassa kasvaa ja varttua.

Dylan sai kodin Suomesta tammikuussa 2018. Suositusten mukaisesti Dylan kävi sydänmadon ja leishmanian uudelleen testauksessa täällä Suomessa ja ikävä kyllä sydänmatotesti osoittautui positiiviseksi. Mitään kliinisiä oireita Dylanilla ei ole. Dylan on käytetty eläinlääkärin luona ja on tällä hetkellä hoidon alla. Sydänmadosta voit lukea lisää täältä. Lisätietoa saa Dylanin yhteyshenkilöltä. Dylania pääsee tapaamaan sovitusti.

Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi tammikuun lopussa 2019 ja poika odotti ensin uuden kodin löytymistä entisestä kodistaan mutta siirtyi kotihoitajalle Naantaliin helmikuussa 2019. Dylanista luovuttiin omistajan resurssien muuttumisen vuoksi. Noin kuukausi sitten (maaliskuun 2019 loppupuolella) Dylan siirtyi Espooseen, toisille kotihoitajille. Näin ollen hän on lähempänä Karhupuiston Evidensiaa, jossa hänelle on ell. Tanja Hakkaraisen toimesta laadittu hoitosuunnitelma sydänmatotartuntaan. Dylan saa tällä hetkellä valmistelevaa hoitoa, jonka jälkeen on vuorossa kolme injektiota immiticide lääkkeellä.

Dylan on osoittautunut olevan melkoinen nallukka. Ihmisistä hän pitää kovasti ja nauttii rapsutuksista. Dylanilla on aiemmin ollut hieman vaikeeta suhtautua sisätiloihin ja ei ole oikein uskaltanut liikkua vapautuneesti sisällä. Nyt hän on kuitenkin avautunut uudessa kotihoitopaikassaan ja on hän päässyt myös mukaan retkeilemään luonnon helmaan. Tästä Dylan nauttii kovin paljon. Dylan on myös oppinut muutaman tempun ja kerkesi se myös pyrähtää hoitopariskunnan sukulaismökilläkin. Dylan matkasi mökille hyvin ja osoitti olevan melko suomalaistunut sillä mökkeily oli kovasti jänen mieleen. Pieni tilanne sattui kuitenkin, kun hoitajapariskunta meivät puutöihin ja Dylan jäi mökkiin vieraamman henkilön ja hänen vanhemman uroskoiransa kanssa. Dylan oli näykkäissyt tätä vierasta koiraa mutta tämä tilanne johtui todennäköisesti siitä, että Dylan oli epävarma tilanteessa, vieraassa ympäristössä ja luottohenkilöidensä ollessaan poissa. Toinen koira oli myös nuuskinut Dylanin ruokasäkkiä. Muiden koirien kanssa Dylan on tullut pääsääntöisesti hyvin toimeen mutta joillekin uroksille hän on murahdellut hieman.

Dylan on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

27.4.2019
Dylan on siirtynyt Espooseen ja saanut elämäänsä uudenlaista iloa ja intoa. Poikaa valmistellaan myös parhaillaan sydänmatohoitojen injektioille.

15.2.2019
Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi ja etsii uutta kotiaan kotihoidosta käsin.

20.1.2018
Tänään koitti se päivä jolloin oli Dylanin vuoro tehdä tärkeä matka Romaniasta Suomeen. Matka Helsinki-Vantaan lentokentältä jatkui oman ihmisensä kanssa kotia kohti. Lentokentällä jännitti kovasti mutta jo automatkan aikana alkoi helpottaa hieman. Onnea ja rauhallista etenemistä perheelle 🙂

14.12.2017
Iloisia uutisia kantautuu jälleen Suomesta Romaniaan. Dylan varattiin juuri omaan kotiinsa.

28.9.2017
Herttainen Dylan odottelee edelleen Onevetissä sitä omaa vuoroaan matkustaa kotiinsa. Dylanin upea luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se on edelleen äärettömän rauhallinen ja kiltti nuorukainen. Dylan on sellainen vaatimaton ja hiljainen persoona, joka jää helposti huomaamatta. Se tapaa uudet ihmiset kohteliaan rauhallisesti ja suhtautuu kaikkiin suurella lempeydellä. Dylan olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa kodissa, jossa sen viisas luonne pääsisi oikeuksiinsa. Dylan ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Se tulee hienosti toimeen siskonsa kanssa ja voisikin hyvin sopia toisen koiran kaveriksi.

25.7.2017
Säännölliset vierailut Dylanin luona ovat selvästi auttaneet sitä pääsemään eroon ujoudestaan. Kun aktiivimme vierailivat Onevetin tarhalla jälleen heinäkuussa Dylan oli tuttuun tapaan innokkaasti tulijoita vastassa. Vaikka sitä selvästi vielä hieman jännittää outo tilanne ei Dylan enää ujostele uusia tuttavuuksia yhtä paljon. Se ottaa reippaasti tarjotut herkut ja jo hetken tutustumisen jälkeen se alkaa varovasti nuolla vieraiden sormia. Koko vierailun ajan Dylanin häntä heiluu tasaisen onnellisena ja se onkin selvästi mielissään saamastaan huomiosta.Dylan on ihmisiä kohtaan äärettömän lempeä ja ystävällinen. Se nauttii silmät puoliummessa rapsutuksista ja hetken päästä moiskauttaa kiitollisena ujon pusun rapsuttelijan poskelle.

23.5.2017
Komea Dylan odotteli jälleen aktiivejamme toukokuussa. Se odottelee vieraita siskonsa kanssa kiinnostuneena aidalla, mutta kun nämä menevät sisälle häkkiin alkaa Dylania alkuun jännittää. Se seurailee hetken ihmisten touhuja hieman sivummalta, mutta nopeasti uteliaisuus voittaa ja se tulee haistelemaan uudet tuttavuudet. Ujoudestaan huolimatta Dylan on edelleen hyvin herttainen ja kiltti nuori mies. Se on ikäisekseen rauhallinen eikä tarhalla juurikaan hauku. Ihmisiin se suhtautuu hetken tutustumisen jälkeen hyvin ystävällisesti. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa Dylan reipastuu varmasti nopeasti.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Dylan on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dylan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dylanin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa