Päivitetty 25.02.2019

Kotia etsivä koira: DYLAN, SUOMESSA


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Naantali)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

Päivitetty 25.2.2019
Romaniassa syntyy päivittäin uusia koiranpentuja. Suuri osa niistä syntyy kaduille ja pelloille tai ne hylätään sinne emon omistajan toimesta. Näiden pentujen selviytymismahdollisuudet ovat pienet ja suurin osa menehtyykin jo ennen kuin ne edes ehtivät kasvaa aikuisiksi asti.  Toisinaan pentuja kohtaa onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne. Näin kävi lokakuussa 2014, kun Onevetin klinikkaa ja tarhaa ylläpitävä eläinlääkäri Adina löysi viisi pientä harmaata pentua liikerakennuksen pihalta. Hän otti pennut Onevetin tarhalle, jossa ne saivat rauhassa kasvaa ja varttua.

Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi tammikuun lopussa 2019 ja kun poika nyt on tovin totutellut muutokseen kotihoitajansa luona Naantalissa on aika kertoa hieman kuulumisia. Dylan palautui yhdistykselle koska omistajan resurssit menivät uusiksi ja hän ei enää kokenut voivansa antaa Dylanille sitä mitä Dylan tarvitsee tai ansaitsee.

Dylan on hurmaava koira, joka nopeasti tuli tutuksi kotihoitajansa kanssa ja mielellään nauttii rapsutuksista ja jopa pyytää niitä lisää. Hoitokodissa asuu toinen koira, narttu, jonka kanssa Dylan tulee toimeen mutta sisätiloissa Dylan vaikuttaa hieman pelkäävän tätä toista koiraa, etenkin mikäli koirakaveri haluaisi leikkiä tai haukkuu. Dylanille kynsienleikkuu ei ole oikein onnistunut entisessä kodissa mutta kotihoitaja oli saanut kynnet leikattua ilman suurempaa ihmettelyä.

Dylan rakastaa ulkoilua ja vihtyykin lenkillä säässä kuin säässä. Hihnassa tämä komistus kävelee hienosti.Entisessä kodissa Dylan oli kertoman mukaan haukkunut rappukäytävän äänille mutta nykyisessä hoitopaikassa tällaista ei ole ilmennyt. Johtuuko sitten ihan vaan ympäristömuutoksesta vai siitä, että Dylanilla on koirakaveri täällä on hieman vaikea tietää vielä tässä kohtaa. Tietyille äänille Dylan kyllä saattaa haukkua, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Suositusten mukaisesti Dylan kävi sydänmadon ja leishmanian uudelleen testauksessa täällä Suomessa ja ikävä kyllä sydänmatotesti osoittautui positiiviseksi. Mitään kliinisiä oireita Dylanilla ei ole. Dylan on käytetty eläinlääkärin luona ja on tällä hetkellä hoidon alla. Sydänmadosta ja sen hoidosta voit lukea lisää täältä. Lisätietoa saa Dylanin yhteyshenkilöltä. Dylania pääsee tapaamaan sovitusti.

Dylan kävi tapaamassa kylässä kotihoitajan äitillä ja tapasi äitin ensimmäistä kertaa. Kotihoitaja kertookin Dylanin kovin nopeasti hyväksyneen äitin ja otti mielellään hänen tarjoamia herkkuja ihan kädestäkin. Liukas lattia oli aika pelottava Dylanin mielestä, eli matot on kova sana pojan mielestä.

Dylan on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

15.2.2019
Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi ja etsii uutta kotiaan kotihoidosta käsin.

20.1.2018
Tänään koitti se päivä jolloin oli Dylanin vuoro tehdä tärkeä matka Romaniasta Suomeen. Matka Helsinki-Vantaan lentokentältä jatkui oman ihmisensä kanssa kotia kohti. Lentokentällä jännitti kovasti mutta jo automatkan aikana alkoi helpottaa hieman. Onnea ja rauhallista etenemistä perheelle 🙂

14.12.2017
Iloisia uutisia kantautuu jälleen Suomesta Romaniaan. Dylan varattiin juuri omaan kotiinsa.

28.9.2017
Herttainen Dylan odottelee edelleen Onevetissä sitä omaa vuoroaan matkustaa kotiinsa. Dylanin upea luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se on edelleen äärettömän rauhallinen ja kiltti nuorukainen. Dylan on sellainen vaatimaton ja hiljainen persoona, joka jää helposti huomaamatta. Se tapaa uudet ihmiset kohteliaan rauhallisesti ja suhtautuu kaikkiin suurella lempeydellä. Dylan olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa kodissa, jossa sen viisas luonne pääsisi oikeuksiinsa. Dylan ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Se tulee hienosti toimeen siskonsa kanssa ja voisikin hyvin sopia toisen koiran kaveriksi.

25.7.2017
Säännölliset vierailut Dylanin luona ovat selvästi auttaneet sitä pääsemään eroon ujoudestaan. Kun aktiivimme vierailivat Onevetin tarhalla jälleen heinäkuussa Dylan oli tuttuun tapaan innokkaasti tulijoita vastassa. Vaikka sitä selvästi vielä hieman jännittää outo tilanne ei Dylan enää ujostele uusia tuttavuuksia yhtä paljon. Se ottaa reippaasti tarjotut herkut ja jo hetken tutustumisen jälkeen se alkaa varovasti nuolla vieraiden sormia. Koko vierailun ajan Dylanin häntä heiluu tasaisen onnellisena ja se onkin selvästi mielissään saamastaan huomiosta.Dylan on ihmisiä kohtaan äärettömän lempeä ja ystävällinen. Se nauttii silmät puoliummessa rapsutuksista ja hetken päästä moiskauttaa kiitollisena ujon pusun rapsuttelijan poskelle.

23.5.2017
Komea Dylan odotteli jälleen aktiivejamme toukokuussa. Se odottelee vieraita siskonsa kanssa kiinnostuneena aidalla, mutta kun nämä menevät sisälle häkkiin alkaa Dylania alkuun jännittää. Se seurailee hetken ihmisten touhuja hieman sivummalta, mutta nopeasti uteliaisuus voittaa ja se tulee haistelemaan uudet tuttavuudet. Ujoudestaan huolimatta Dylan on edelleen hyvin herttainen ja kiltti nuori mies. Se on ikäisekseen rauhallinen eikä tarhalla juurikaan hauku. Ihmisiin se suhtautuu hetken tutustumisen jälkeen hyvin ystävällisesti. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa Dylan reipastuu varmasti nopeasti.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Dylan on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dylan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dylanin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.