Päivitetty 30.07.2019

Kodin saanut koira: DYLAN


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

Päivitetty 1.7.2019
Romaniassa syntyy päivittäin uusia koiranpentuja. Suuri osa niistä syntyy kaduille ja pelloille tai ne hylätään sinne emon omistajan toimesta. Näiden pentujen selviytymismahdollisuudet ovat pienet ja suurin osa menehtyykin jo ennen kuin ne edes ehtivät kasvaa aikuisiksi asti.  Toisinaan pentuja kohtaa onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne. Näin kävi lokakuussa 2014, kun Onevetin klinikkaa ja tarhaa ylläpitävä eläinlääkäri Adina löysi viisi pientä harmaata pentua liikerakennuksen pihalta. Hän otti pennut Onevetin tarhalle, jossa ne saivat rauhassa kasvaa ja varttua.

Dylan sai kodin Suomesta tammikuussa 2018. Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi tammikuun lopussa 2019. Suositusten mukaisesti Dylan kävi sydänmadon ja leishmanian uudelleen testauksessa täällä Suomessa ja sydänmatotesti osoittautui positiiviseksi. Mitään kliinisiä oireita Dylanilla ei koskaan ollut. Dylan pääsi Karhupuiston eläinlääkäriaseman Tanja Hakkaraisen potilaaksi ja sai muutama päivä sitten (29.6.2019) kolmannen ja viimeisen immiticide injektion, ja nyt seuraa kerran kuussa annettava tablettihoito joka on hoitosuunnitelman viimeinen osa. Dylan on sietänyt hoidot oikein hyvin, mutta painoa sille on tullut noin 3kg lisää sillä se ei ole saanut liikkua niin paljon kuin muuten tulisi liikkua. Kuukauden päästä se saa kuitenkin taas liikkua rajoituksetta. Sydänmadosta voit lukea lisää täältä.

Dylan nauttii edelleen ulkoilusta, ja pysyy hyvin lähellä. Esim mökillä hoitajat ovat voineet pitää Dylania huoletta vapaana, sillä se ei ole lähtenyt minnekään huitelemaan vaan pysyy mielellään lähellä ihmisiä. Se tulee edelleen hyvin toimeen ihmisten kanssa mutta nykyään se on alkanut murisemaan hieman muille uroksille. Hoitajiensa mielestä se saattaisi olla onnellisimmillaan ainoana silmäteränä. Ennen nykyistä hoitopaikkaa se oli toisella hoitajalla, jolla on narttu ja tällöin Dylan vietti suurimman osan ajasta eteisessä. Nyt kun se on ollut ainoana koirana, se on avautunut ihan uudella tavalla ja myös oppimisinto on ollut suurempaa kuin koskaan aiemmin. Uudessa ympäristössä, uusien ihmisten kanssa Dylan saattaa jännittää hieman mutta Dylan tottuu nopeasti, kunhan saa tarvittaessa tilaa ympärilleen ja omassa tahdissaan todeta tilanteen olevan ok.

Dylan on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

30.7.2019
Tämä hurmaava nallukkamainen poitsu pääsi matkaamaan uuteen omaan kotiin perheensä kanssa 27.7.2019.

23.7.2019
Dylan on valloittava, hurmaava koira, joka puhkesi kukkaan päästyään muuttamaan Espooseen kotihoitoon, jossa se sai olla ainoana koirana. Tänään Dylan on varattu koira! Kun Dylan tuli uudelleensijoitukseen se oli vielä melko ihmeissään kaikesta mitä kotikoiran elämään oikein sisältyi, sitä jännitti liikkua asunnossa ja myös hoitotoimenpiteisiin se suhtautui hieman epäilevästi. Dylan ei myöskään ollut sisäistänyt mitään pyyntöjä, kuten esim istu. Hoitajapariskunta teki uskomattoman hienoa työtä Dylanin kanssa, antoi sille aikaa ja kannusti positiivisesti. Tätä kautta Dylan alkoi oivaltamaan uusia asioita ja pian poika osasi istua ja antaa tassua. Dylan on myös oppinut kulkemaan rauhallisesti lenkillä, nauttimaan mökkeilystä ja rentoutumaan.

Iloisin mielin toivotamme Dylanille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, ihania päiviä uudessa perheessään ja lämmin, suuri kiitos kaikille Dylania hoitaneille henkilöille, eritoten viimeiselle hoitoperheelle. Olette huippuja <3

1.7.2019
Dylanille puhaltaa uudet tuulet, sillä sen nykyiset hoitajat muuttavat vielä kesän saatossa ulkomaille ja Dylanin tulee muuttaa uuteen hoitokotiin. Tietenkin Dylanille olisi ehdottomasti parasta jos se oma koti löytyisi sitä ennen.

27.4.2019
Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi tammikuun lopussa 2019 ja poika odotti ensin uuden kodin löytymistä entisestä kodistaan mutta siirtyi kotihoitajalle Naantaliin helmikuussa 2019. Dylanista luovuttiin omistajan resurssien muuttumisen vuoksi. Noin kuukausi sitten (maaliskuun 2019 loppupuolella) Dylan siirtyi Espooseen, toisille kotihoitajille. Näin ollen hän on lähempänä Karhupuiston Evidensiaa, jossa hänelle on ell. Tanja Hakkaraisen toimesta laadittu hoitosuunnitelma sydänmatotartuntaan. Dylan saa tällä hetkellä valmistelevaa hoitoa, jonka jälkeen on vuorossa kolme injektiota immiticide lääkkeellä.

Dylan on osoittautunut olevan melkoinen nallukka. Ihmisistä hän pitää kovasti ja nauttii rapsutuksista. Dylanilla on aiemmin ollut hieman vaikeeta suhtautua sisätiloihin ja ei ole oikein uskaltanut liikkua vapautuneesti sisällä. Nyt hän on kuitenkin avautunut uudessa kotihoitopaikassaan ja on hän päässyt myös mukaan retkeilemään luonnon helmaan. Tästä Dylan nauttii kovin paljon. Dylan on myös oppinut muutaman tempun ja kerkesi se myös pyrähtää hoitopariskunnan sukulaismökilläkin. Dylan matkasi mökille hyvin ja osoitti olevan melko suomalaistunut sillä mökkeily oli kovasti jänen mieleen. Pieni tilanne sattui kuitenkin, kun hoitajapariskunta meivät puutöihin ja Dylan jäi mökkiin vieraamman henkilön ja hänen vanhemman uroskoiransa kanssa. Dylan oli näykkäissyt tätä vierasta koiraa mutta tämä tilanne johtui todennäköisesti siitä, että Dylan oli epävarma tilanteessa, vieraassa ympäristössä ja luottohenkilöidensä ollessaan poissa. Toinen koira oli myös nuuskinut Dylanin ruokasäkkiä. Muiden koirien kanssa Dylan on tullut pääsääntöisesti hyvin toimeen mutta joillekin uroksille hän on murahdellut hieman.

15.2.2019
Dylan palasi kotia etsiväksi koiraksi ja etsii uutta kotiaan kotihoidosta käsin.

20.1.2018
Tänään koitti se päivä jolloin oli Dylanin vuoro tehdä tärkeä matka Romaniasta Suomeen. Matka Helsinki-Vantaan lentokentältä jatkui oman ihmisensä kanssa kotia kohti. Lentokentällä jännitti kovasti mutta jo automatkan aikana alkoi helpottaa hieman. Onnea ja rauhallista etenemistä perheelle 🙂

14.12.2017
Iloisia uutisia kantautuu jälleen Suomesta Romaniaan. Dylan varattiin juuri omaan kotiinsa.

28.9.2017
Herttainen Dylan odottelee edelleen Onevetissä sitä omaa vuoroaan matkustaa kotiinsa. Dylanin upea luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se on edelleen äärettömän rauhallinen ja kiltti nuorukainen. Dylan on sellainen vaatimaton ja hiljainen persoona, joka jää helposti huomaamatta. Se tapaa uudet ihmiset kohteliaan rauhallisesti ja suhtautuu kaikkiin suurella lempeydellä. Dylan olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa kodissa, jossa sen viisas luonne pääsisi oikeuksiinsa. Dylan ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Se tulee hienosti toimeen siskonsa kanssa ja voisikin hyvin sopia toisen koiran kaveriksi.

25.7.2017
Säännölliset vierailut Dylanin luona ovat selvästi auttaneet sitä pääsemään eroon ujoudestaan. Kun aktiivimme vierailivat Onevetin tarhalla jälleen heinäkuussa Dylan oli tuttuun tapaan innokkaasti tulijoita vastassa. Vaikka sitä selvästi vielä hieman jännittää outo tilanne ei Dylan enää ujostele uusia tuttavuuksia yhtä paljon. Se ottaa reippaasti tarjotut herkut ja jo hetken tutustumisen jälkeen se alkaa varovasti nuolla vieraiden sormia. Koko vierailun ajan Dylanin häntä heiluu tasaisen onnellisena ja se onkin selvästi mielissään saamastaan huomiosta.Dylan on ihmisiä kohtaan äärettömän lempeä ja ystävällinen. Se nauttii silmät puoliummessa rapsutuksista ja hetken päästä moiskauttaa kiitollisena ujon pusun rapsuttelijan poskelle.

23.5.2017
Komea Dylan odotteli jälleen aktiivejamme toukokuussa. Se odottelee vieraita siskonsa kanssa kiinnostuneena aidalla, mutta kun nämä menevät sisälle häkkiin alkaa Dylania alkuun jännittää. Se seurailee hetken ihmisten touhuja hieman sivummalta, mutta nopeasti uteliaisuus voittaa ja se tulee haistelemaan uudet tuttavuudet. Ujoudestaan huolimatta Dylan on edelleen hyvin herttainen ja kiltti nuori mies. Se on ikäisekseen rauhallinen eikä tarhalla juurikaan hauku. Ihmisiin se suhtautuu hetken tutustumisen jälkeen hyvin ystävällisesti. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa Dylan reipastuu varmasti nopeasti.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Dylan on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dylan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dylanin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.