Kodin saanut koira: STELLA (Team Miniones, ent. Dory), SUOMESSA

Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Lahti)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja taustat

(16.5.2019)
Kesäkuussa 2016 eräs Gradistean kylässä asuva nainen löysi 4 pientä pentua hylättyinä tien varresta. Nainen tiesi, ettei hän voi jättää pentuja siihen sillä näillä ei olisi mahdollisuutta selvitä. Omaan kotiinsa hän ei voinut näitä ottaa joten hän piilotti ne asumattoman talon pihalle yön yli ja soitti sitten paikalliselle eläinsuojelijalle,  ja Kulkurien luotettavaan yhteistyökumppanille, Luiza Mandrulle. Luiza otti pennut vastaan seuraavana päivänä, huolehti näistä ja antoi mahdollisuuden elämään.  Poika Alok, sekä tytöt Lety, Erna ja Dory, nykyään Stella, adoptoitiin kaikki omiin koteihinsa Suomeen.

Stella tuli uudelleensijoitukseen 23.12.2018 ja siirtyi kotihoitoon. Stellan haasteena on mm. remmirähjääminen. Stellaa käytettiin eläinlääkärin tutkimuksessa jotta saisimme tietää jos käytös johtuu kivuista ja kipututkimuksessa kävikin ilmi, että Stellalla oli niskasta hännänpäähän saakka paikat kovin jumissa. Myös toinen lonkka oli hieman löysä. Stella sai lääkitystä ja fysioterapeutilta ohjeet miten kannattaa jumpata ja vahvistaa lihaksia ja kontrollissa Stellan todettiin olevan paljon vetreämmässä kunnossa ja sen myös huomaa tytöstä kaikin puolin.

Stella on ihana kainalokaveri mutta osaa myös olla itsekseen. Lenkille saa hienosti kontaktia siihen ja tällä hetkellä lenkit sujuvat suurimmaksi osaksi ilman rähjäämisiä. Stella vaikuttaa onnellisimmiltaan ainoana koirana ja sille etsitäänkin kotia ainoana silmäteränä. Ensisijaisesti aikuiskotiin ja vain erittäin harkinannvaraisesti lapsiperheeseen. Pienten lasten perheeseen Stellaa ei luovuteta.

Stella ei ole pitkään aikaan tavannut täysin vieraita ihmisiä siten että nämä tulisivat hoitokotiin vierailulle. Se on ollut hoidossa jo niin pitkään, että suurin osa hoitoperheen tutuista ovat jo senkin tuttuja. Stella tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, uusien tuttavuuksien kanssa se on yleensä tarvinnut vähän aikaa jolloin se itse voi todeta, että henkilö on ok.

Stella on kooltaan vajaa 50cm, sirolla rakenteella.

Päivitykset

30.7.2019
Tänään koitti päivä jolloin Stella muuttaa uuteen kotiinsa. Onnea matkaan, pikkuinen <3

20.7.2019
Joskus, syystä tai toisesta, koira jää ns jumiin kotihoitajalleen. Näin kävi Stellalle, joka vietti kotihoitoperheensä luona 1 vuoden ja noin 4 kuukautta! Aivan huisin pitkä aika, jolloin myös kerkee muodostua aivan erityinen suhde koiran ja hoitajien välillä. Kun sitten tulee se aika jolloin vihdoinkin tulee kysely, ja se vielä on potentiaalinen kysely, niin on aika varmistaa vielä kerran hoitajilta, oletteko valmiita päästämään koiran eteenpäin, omaan kotiin? Stellalle avautui mahdollisuus päästä muuttamaan rakastetuksi perheenjäseneksi kotiin, jossa saa olla oma itsensä, nauttia ihmisten huomiosta ja elää ihanaa elämää. Adoptioprosessi on viety loppuun rauhallisesti ja ajan kanssa, jotta asianomaiset ovat saaneet tutustua toisiinsa ja miettiä asioita joka kantilta. Päätös on valmis. Stellalla on uusi perhe ja koti <3 .

Kiitos on pieni sana, mutta se on myös suuri. Tunnen uskomatonta kiitollisuutta kotihoitajia kohtaan, että he ovat antaneet Stellan asua kanssaan näin pitkään, että ovat huolehtineet siitä niin upeasti kuin ovat, että ovat varmistaneet, että Stella on voinut hyvin ja saanut nauttia elämästä oppien matkan varrella paljon uusia asioita. Ja, että he ovat rakastaneet Stellaa pyyteettömästi. Se, että he nyt antavat Stellan muuttaa kotiin, on vaan yksi osoitus siitä pyyteettömästä rakkaudesta <3 .

1.7.2019
Stellalla on käynnissä kotikysely, eikä siitä toistaiseksi oteta vastaan uusia kyselyitä.

16.5.2019
Kotihoitaja kertoo Stellan kuulumisia tällä tavalla: “Kuulumisien suhteen en oikeen edes tiiä mitä kirjottais kun Stellalla menee tasaisen hyvin edelleen. Se on oikeen tasapainonen ja mukava koira, lenkit sujuu ongelmitta ja hihnakävely sujuu melkein aina oikein mallikkaasti. Kotiin päin mennessä on yleensä vähän kiire, mutta jos vaan itse jaksaa sen kanssa harjotella niin sinnekin päin kävele nätisti :). Oma leikkisä itsensä on, mutta edelleen kaikista parasta hänestä on köllötellä sohvalla meidän kainalossa. ”

27.1.2018
Stella asustelee edelleen hoitokodissaan Lahdessa.

Yhteenveto Stellan elämästä Suomessa, 27.6.2016-20.12.2018:
Stella astui muiden Team Minionsien kanssa Kulkurien adoptio-ohjelmaan 27.6.2016. Omaan kotiin se saapui 29.8.2016 ja kerkesin asua perheensä luona noin 1v 3kk ennen kuin se palasi kotia etsiväksi koiraksi, päällisinä ongelmina korkeat stressitasot, vilkas ympäristö, kiivas remmiräyhääminen ja perheen toista koiraa kohtaan kohdistuneet pomottamiset.

Tämän jälkeen Stella siirtyi kotihoitajan luokse Helsingissä. Melko pian tehtiin päätös, että Stellan tulisi käyttää kiputilatuktimuksessa ja eläinlääkäritarkastuksessa. Niissä kävi ilmi, että Stella oli aivan totaalisen jumissa nenästä hännänpäähän. Myös lonkassa oli havaittavissa löysyyttä. Stella sai kiitosta eläinlääkäriltä hyvästä käytöksestä, sen hetkisistä kivuista huolimatta. Stella sai mukaansa lääkkeitä sekä suosituksen fysioterapeutin vastaanotolle. Stella joutui vaihtamaan kotihoitajaa tässä kohtaa, ja se kävi uuden hoitajansa kanssa fysioterapeutin vastaanotolla saamassa ohjeita kuntouttavaan jumppaan. Hoitokoti panosti kovasti Stellan säännölliseen jumppaan ja tulokset olivat hienot. Kun Stella oli kipeä, se oli äremäpi ja reagoi voimakkaasti muille koirille ja myös ihmisille satunnaisesti, ollessaan remmikävelyllä. Se saattoi myös kohdistaa reaktionsa taluttajaan, mikäli tämä oli ärsykkeen ja Stellan välissä esteenä. Kun Stella sai apua, sekä lääkkeistä kuin jumpasta, tämä nuori tyttönen muuttui tyystin. Kotihoitaja myös teki ohitusharjoituksia, ja kontaktitreenejä pitkäjänteisesti namien kanssa ja myös nämä tuottivat tulosta. Nykyään Stella ohittaa suurimman osan koirista ja ihmisistä ärähtämättä.

Stella on edelleen hieman epävarma tilanteissa jossa on useampi vieras ihminen ympärillä. Ennakoimalla näistäkin tilanteista kuitenkin selviää hyvin. Muista koirista hän ei myöskään niin kovasti perusta, eli hakusessa on koti jossa hän saa olla ainoana silmäteränä. Kun Stellan hoitoperhe ovat käyneet lomamatkoilla Suomen ulkopuolella, Stella on ollut hoidossa ensin toisen kotihoitajan luona viikon verran ja toisen kerran kotihoitajan vanhempien luona. Molemmat kerrat ovat olleet oikein onnistuneita.

Stellaa on kuvailtu kaikkien sitä hoitaneiden henkilöiden toimesta ihanana, ihmisläheisenä koirana joka rakastaa olla kainalossa ja saada rapsutuksia. Liian rajusta meiningistä, tai riehumisleikeistä Stella ei pidä, mutta tykkää kyllä leikkiä sillain sopivalla tavalla ja retuuttaa mielellään lelujaan ympäri asuntoa.

Stellan hoitajan äiti kirjoitti pienen tekstin siltä ajalta kun Stella oli heillä hoidossa, joulukuussa 2018:

“Stella oli viikon meillä hoidossa sijaisvanhempien lomaillessa. Olimme jonkin verran tuttuja Stellan kanssa ennestään ja Stella oli käynyt meillä pari kertaa aiemmin, mutta hiukan meitä hoitajia jännitti, kuinka viikko sujuu. Jännittäminen oli aivan turhaa, sillä kaikki sujui mitä mainioimmin. Pidimme Stellasta jo ennestään ja viikko ihanan ja hellyttävän koiran kanssa oli kertakaikkisen mukava. Tunne tuntui olevan molemminpuolinen. Oli mukavaa istua iltaisin televisiota katsellen Stella meidän kahden välissä paijattavana. Stellaa sai rapsuttaa ja silittää sielunsa kyllyydestä. Stella myös osoittaa omaa kiintymystään auliisti tulemalla lähelle, tökkimällä kuonollaan ja nuolemalla. Lenkillä Stella käyttäytyi todella hyvin. Ihmisten ja koirien ohitukset sujuivat mallikkaasti eikä minkäänlaisia ongelmatilanteita syntynyt. Paras kiitos Stellalta meille oli, kun sijaisvanhempien sitä kotiin hakiessa Stella vaikutti siltä, kuin olisi voinut jäädä meille pidemmäksikin aikaa, vaikka olikin riemuissaan nähdessään oman ”äitinsä ja isänsä”. Jos haluaa koiran, jota voi pitää paljon sylissä ja rapsutella, silittää, halata ja helliä monin tavoin, Stella on juuri sellainen. Stellasta ei voi olla pitämättä, niin suloinen koira se on.”


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutuessa muuttua.

Stella luovutetaan steriloituna, rokotettuna ja se saapui Suomeen ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dory on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Stellan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: