Päivitetty 08.12.2019

Kodin saanut koira: NELSON MANDELA (Nyk. Nelson)


Syntymäaika: 2014/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.7.2019

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on hoitanut ja ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Iona pelasti Nelson Mandelan Mihailestin kunnalliselta tarhalta vajaa puoli vuotta sitten. Kunnallisella tarhalla Nelson Mandela ehti asua noin kaksi vuotta.

Nelson Mandela on utelias ja reipas, hyvin syönyt herra, joka hakee tarjolla olevat namit rohkeasti ja innokkaasti.

Kun Nelson Mandela otetaan häkistä ulkoilemaan hihnassa, se on innoissaan, mutta osaa myös rauhoittua rapsutuksille. Nelson Mandela on rohkea ja avoin, mutta tarhalla asuvana hieman tottumaton ihmisten käsittelyyn. Siksi Nelson Mandela vaatii kokeneen omistajan, joka rakastaa ja ohjaa sitä oikealla tavalla uuden elämän alkuun. Tällä hetkellä Nelson Mandela jakaa häkin narttukoiran kanssa, joten elo perheessä, jossa asuu toinenkin koira voisi olla hyväkin vaihtoehto.

Nelson Mandelalla on musta, tuuhea turkki, rinnassa muutama vaaleampi karva, valkeat etutassut ja lurppakorvat. Nelson Mandela on vahva ja voimakas, komea jätti. Kokoa Nelson Mandelalla on kertynyt 65cm ja 30kg.

Päivitykset uusimasta vanhempaan

7.12.2019

Nelson lensi Suomeen omaan rakastavaan kotiin.

18.10.2019

Nelson Mandela on varattu kotiin! Nelsonin pitkä odotus tarhalla on päättynyt. Onnea Nelsonille ja tulevalle perheelle!

20.9.2019

Tapaamme Nelsonin tällä kertaa sen häkissä. Kaverina arka narttukoira. Ilahtuu vieraista, haistelee aluksi kunnolla. On utelias, luottavainen, antaa rapsuttaa. Välillä melkein hepuloi. Rauhoittuu rapsutettavaksi. Reagoi voimakkaasti rähähtämällä häkin ulkopuolella liikkuvaan urokseen. Istuu nätistä odottaessaan, että saa namin. Kohtelias herrasmies.

27.7.2019
Nelson Mandela pääsi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
_____________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nelson Mandela on kastroitu, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nelson Mandela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nelson Mandelan yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

Nelson Mandela ulkoilee

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.