Päivitetty 09.05.2021

Kodin saanut koira: BUDDY BOY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

 

Perustiedot ja tausta
3.2.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on hoitanut ja ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Buddy Boy ehti asua Mihailestin kunnallistarhalla noin kaksi vuotta, kunnes noin puoli vuotta sitten Iona sai haettua Buddy Boyn Cosoban tarhalle.

Buddy Boy tuntuu tottuneen ihmisten käsittelyyn aiemmassa elämässään, koska se antaa käsitellä ja pukea esimerkiksi pannan päälle luontevasti. Buddy Boy ulkoilee pitkässä liinassa, koska tuntuu ahdistuvan ja alistuvan paikoilleen, jos se kokee tulevansa pidetyksi väkisin paikallaan. Buddy Boy on todennäköisesti kokenut kovia pentuna ja paikalleen jähmettyminen on selviytymiskeino tuolta ajalta. Buddy Boy on kaikesta huolimatta reipas, utelias ja innokas kaveri. Se suhtautuu myös muihin koiriin rennosti ja häntää heiluttaen.

Buddy Boy etsii kotia, joilla olisi aiempaa kokemusta koirista ja jossa ymmärretään koiraa, jolla traumoja menneisyydestä.

Buddy Boy on komea jässikkä, jolla on kokoa noin 60cm ja 25kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

8.5.2021

Buddy Boy saapui kotiin! Onnea uuteen elämään koti ja Buddy!

 

12.12.2019
Boddy Boy lähestyy vieraita varoen, mutta uskaltautuu hakemaan namit kädestä. Tutun Ioanan kanssa rennompi, Ioana saa rapsuttaa ja siinä samalla myös vieraat saavat rapsutella. Buddy Boy on varovainen, mutta ei peräänny, vaan jää lähelle vieraitakin ihmisiä. Kun Ioana siirtyy, hakee häneltä lisää rapsutusta. Ioanan mukaan ollut erittäin ujo kunnallisella tarhalla, ja siitä edistynyt huimasti. Ystävällinen muille koirille. Ei hauku vierailumme aikana, Ioanan mukaan ei haku muutenkaan juurikaan.

 

20.9.2019

Boddy Boy näyttää ilahtuvan vieraiden tuomasta vaihtelusta pienessä häkissään, vaikka sitten vähän jännittääkin. Hakee kyllä kädestä namit, mutta valmiina tarvittaessa perääntymään. Tuttu Ioana saa rapsuttaa ja samalla vieras ihminenkin. Häntä heiluu koko ajan ja namit maistuvat koko ajan. Ei kuulla haukkuvan.

27.7.2019
Buddy Boy lisättiin Kulkurien Adoption-ohjelmaan kotia etsimään.
_____________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Buddy Boy on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Buddy Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Buddy Boyn yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.