Päivitetty 18.11.2019

Kodin saanut koira: ELLIE


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Pori)
steriloitu

15.08.2016

Ellie ja Zirpa on löydetty pääsiäisenä OneVetin edestä haahuilemasta. Pienokaiset oli saatava turvaan, niinpä OneVetin henkilökunta pelasti lapsoset ja nyt ne etsivät omaa kotiaan.

Ellie on varsinainen ilopilleri, se tulee innoissaan moikkaamaan ihmisiä ja selkeästi nauttii saamastaan huomiosta. Ellie on varsin tyypillinen pentu, se on aina utelias ja iloinen. Ellie on iästään huolimatta melko rauhallinen, välillä se innostuu riehumaan Zirpan kanssa, mutta se osaa hienosti rauhoittua kun ihminen antaa huomiota.

Ellie tulee aikuisena olemaan noin 35-40cm korka ja painoa tulee olemaan hieman alle 10kiloa.

11.10.2016

Aktiivimme tapasivat Ellien Romanian reissullaan syyskuussa. Ellie asuttaa edelleen samaa häkkiä Zirpan kanssa.
Ellie on mitä vauhdikkain ja iloisin nuori neito. Ellie ja Zirpa leikkivät villisti keskenään häkissään ennen kuin huomasivat ihmisten lähestyvän. Ihmisten tullessa häkin kohdalle tytöt hyppäsit äkkiä vasten verkkoa vaatimaan huomiota. Sateiden takia häkin pohja oli melko mutainen ja tyttöjen riehuessa aitaa vasten kuraa oli kirjaimellisesti joka puolella.
Ellien päästessä häkistä ulos oli tyttönen välittömästi tulossa kaikkien luokse iloisesti. Ellie on todella iloinen ja sosiaalinen ja se tulee upeasti toimeen kaikkien kanssa. Ellie rauhoittui hienosti ihmisen syliin ja nautti todella paljon huomiosta. Kamera jännitti tyttöä hieman kuten uusista kuvista näkee.

28.10.2016

Ellie on varattu omaan kotiinsa.

 Päivitykset

29.9. 2019

Ellie-tyttöselle saatiin kertoa tänään upeita uutisia, uusi koti on löytynyt. Onnea!

5.9 2019

Ellie on elänyt pari viikkoa kotihoidossa Vantaalla. Tänä aikana sen stressitaso on laskenut ja se on nopeasti edistynyt. Vaikka se saattaakin hätkähtää äkillisiä ääniä tai nopeita liikkeitä, on sen olemisessa jo seestymisen merkkejä. Uudessa kodissa toivottaisiin olevan rauhallinen ympäristö ja aran koiran käyttäytymistä ymmärtävä omistaja.

1.8.2019

Vaikka Ellie sai oikein hyvän ja rakastavan kodin, on sen ollut vaikeaa sopeutua muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Perheen uusi vauva on tuonut niin paljon stressiä, että Ellie on etsimässä uutta kotia. Olisi toivottavaa, että uudessa kodissa ei olisi pieniä lapsia – sen sijaan koirakaveri voisi olla sille hyödyksi.


Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuorta koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteydessä voi vielä olla opeteltavaa, hihnakäytöstä ja muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen koiran kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Ellie on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, steriloitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ellie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ellien yhteyshenkilönä toimii Antti.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.