Päivitetty 17.08.2019

Kodin saanut koira: HELLE, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
08.06.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kanssa Kulkurit tekevät tiiviisti yhteistyötä.

Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Moppijengin viisi pientä, mustaa palleroa kuuluvat näihin talven aikana hylättyihin pentuihin ja nyt ne kaikki ovat aloittaneet kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Näistä yksi on Helle. Monen muun romanialaisen koiranpennun tavoin se aloitti elämänsä huonoimmalla mahdollisella tavalla: muovipussissa Cosoban tarhan porttien edessä. Hylättynä, yksin.

Onneksi Helteestä on kuitenkin Cosoban tarhalla pidetty hyvää huolta ja se voi nyt hyvin, on kasvanut ja saanut rokotukset. Se vihdoin voi aloittaa kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Helle on reipas ja iloinen pieni koiranalku pennulle tyypilliseen tapaan. Se ulkoilee innoissaan toisten Moppijengiläisten kanssa tarhan sisäpihalla ja tulee hyvin juttuun niin ihmisten, kuin toisten koirien kanssa. Yöksi tarhan työntekijät kantavat koko porukan sisätiloihin nukkumaan, jonka vuoksi Helle on jo jonkin verran tottunut ihmisen käsittelyyn. Helle ei ole kunnolla tottunut kosketukseen, mutta se ei myöskään koe tarvetta väistääkkään sitä. Helle pyrkii aina itse tilaisuuden tullen ihmisen luo ja syliin. Helteen häntä heiluu lähes taukoamatta, myös sylissäkin. Ihana Helle on hassunhauska ja rento pikkuneiti. Helteella on pitkä ja pörröinen turkki.

Helle on erityisadoptiossa, sillä sen alaleuka on todella lyhyt. Hampaat osuvat kitalakeen, jossa on kuoppa. Iho on kitalaessa ehjä. Helle tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan erityistä hammashuoltoa. Tarhalla Helle syö nameja innoissaan kädestä annettuna, mutta monesti nami tippuu maahan lyhyen alaleuan vuoksi. Siitä ei ole tietoa, kuinka paljon leuka haittaa normaalia syömistä.

Helle painaa arviolta noin 5 kg.

17.08.2019
Helle lensi Suomeen 10.8.

01.08.2019
Herttainen Helle on varattu omaan kotiin. Onnea pikkuneidille ja sen tulevalle perheelle <3

08.06.2019
Helle on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Helle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Helteen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.