Kodin saanut koira: ERNA (Team Miniones, nyk. Lempi)

Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

22.7.2016

Kesäkuussa 2016 eräs Gradistean kylässä asuva nainen löysi 4 pientä pentua hylättyinä tien varresta. Nainen tiesi, ettei hän voi jättää pentuja siihen sillä näillä ei olisi mahdollisuutta selvitä. Omaan kotiinsa hän ei voinut näitä ottaa joten hän piilotti ne asumattoman talon pihalle yön yli ja soitti sitten paikalliselle eläinsuojelijalle,  ja Kulkurien luotettavaan yhteistyökumppanille, Luiza Mandrulle. Luiza otti pennut vastaan seuraavana päivänä, huolehti näistä ja antoi mahdollisuuden elämään. Nyt nämä neljä pientä ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen elämässään, Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Poika Alok, sekä tytöt Lety, Erna ja Dory ovat oman kodin ja perheen tarpeessa.

Nelikko on leikkisä, iloinen ja täynnä elämänhalua. Ne touhuavat innoissaan muiden mukana päivät pitkät ja tulevatkin hyvin toimeen muiden Luizalla olevien koirien kanssa. Pennut ovat myös tavanneet kissoja mutta eivät ole viettäneet paljon aikaa näiden kanssa. Tapasimme pennut heinäkuun alussa ja kaikki neljä ovat sosiaalisia pikkupenneleitä, joiden rokotusohjelmat melko pian on saatu päätökseen.

Nelikko on nyt hieman vajaa 4 kuukauden ikäisiä. Tällä hetkellä pennut painavat noin 4kg. Erna on hieman isompi ja painaa noin 5kg. Aikuisena nämä ovat arviolta noin 8-10kg.

Erna on kaunis pentu, joka jollain tavalla pysäytti. Se on iloinen ja leikkisä, mutta sillä on jotain vangitsevaa olemuksessaan. Erna on sosiaalinen ja tykkää huomiosta mutta lähtee mielellään myös tutkimaan pihamaata sisarustensa kanssa. Erna myös seurasi luottavaisesti erästä vanhaa koiraa pitkin Luizan pihaa.

26.7.2016
Erna seuraa veljensä Alokin jalanjälkiä tiiviisti. Alokin nimen eteen tuli teksti Varattu koira aiemmin tänään ja nyt on Ernan vuoro. Tälle sielukkaalle koiralapselle on myös löytynyt se sopiva koti <3

29.8.2016
Erna tuli oman perheensä luokse 20.8.2016 ja silloin Ernan nimi vaihtui. Uusi nimi on Lempi.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Erna saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Erna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Erna tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ernan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: