Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: ALOK (Team Miniones, nyk. Arvi Esteri)


Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

22.7.2016
Kesäkuussa 2016 eräs Gradistean kylässä asuva nainen löysi 4 pientä pentua hylättyinä tien varresta. Nainen tiesi, ettei hän voi jättää pentuja siihen sillä näillä ei olisi mahdollisuutta selvitä. Omaan kotiinsa hän ei voinut näitä ottaa joten hän piilotti ne asumattoman talon pihalle yön yli ja soitti sitten paikalliselle eläinsuojelijalle,  ja Kulkurien luotettavaan yhteistyökumppanille, Luiza Mandrulle. Luiza otti pennut vastaan seuraavana päivänä, huolehti näistä ja antoi mahdollisuuden elämään. Nyt nämä neljä pientä ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen elämässään, Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Poika Alok, sekä tytöt Lety, Erna ja Dory ovat oman kodin ja perheen tarpeessa.

Nelikko on leikkisä, iloinen ja täynnä elämänhalua. Ne touhuavat innoissaan muiden mukana päivät pitkät ja tulevatkin hyvin toimeen muiden Luizalla olevien koirien kanssa. Pennut ovat myös tavanneet kissoja mutta eivät ole viettäneet paljon aikaa näiden kanssa.

Tapasimme pennut heinäkuun alussa ja kaikki neljä ovat sosiaalisia pikkupenneleitä, joiden rokotusohjelmat melko pian on saatu päätökseen. Pennut ovat vajaa 4 kuukauden ikäisiä tällä hetkellä ja painavat noin 4kg. Erna on hieman isompi ja painaa noin 5kg. Aikuisena tämä nelikko tulee olemaan arviolta noin 8-10kg, eli melko pienikokoisia.

Alok on ryhmän ainoa poika. Alok pysytteli rauhallisesti sylissä ja kun sen laski maahan, se lähti iloisesti tutkimaan pihamaata. Alok kuitenkin tuli iloisesti luoksemme hakemaan lisää rapsutuksia aina välillä.

26.7.2016
Alokille kantautuu ihania uutisia, poika on tänään varattu omaan kotiin. Onnea koko perheelle <3

29.8.2016
Alok sai uuden elämän myötä myös uuden nimen, Arvi Esteri. Alok pääsi tulemaan kotiin 20.8.2016.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alok saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli tämä fyysisesti on mahdollista enne tuloa), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Alok tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alonkin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.