Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: LETY (Team Miniones, nyk. Bambu)


Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

22.7.2016
Kesäkuussa 2016 eräs Gradistean kylässä asuva nainen löysi 4 pientä pentua hylättyinä tien varresta. Nainen tiesi, ettei hän voi jättää pentuja siihen sillä näillä ei olisi mahdollisuutta selvitä. Omaan kotiinsa hän ei voinut näitä ottaa joten hän piilotti ne asumattoman talon pihalle yön yli ja soitti sitten paikalliselle eläinsuojelijalle,  ja Kulkurien luotettavaan yhteistyökumppanille, Luiza Mandrulle. Luiza otti pennut vastaan seuraavana päivänä, huolehti näistä ja antoi mahdollisuuden elämään. Nyt nämä neljä pientä ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen elämässään, Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Poika Alok, sekä tytöt Lety, Erna ja Dory ovat oman kodin ja perheen tarpeessa.

Nelikko on leikkisä, iloinen ja täynnä elämänhalua. Ne touhuavat innoissaan muiden mukana päivät pitkät ja tulevatkin hyvin toimeen muiden Luizalla olevien koirien kanssa. Pennut ovat myös tavanneet kissoja mutta eivät ole viettäneet paljon aikaa näiden kanssa.

Tapasimme pennut heinäkuun alussa ja kaikki neljä ovat sosiaalisia pikkupenneleitä, joiden rokotusohjelmat melko pian on saatu päätökseen.

Pennut ovat tällä hetkellä vajaa 4 kuukauden ikäisiä ja painoa näillä on noin 4kg. Erna on hieman isompi ja painaa noin 5kg. Aikuisena nelikko tulee olemaan arviolta noin 8-10kg, eli pienikokoisia.

Lety on hurmaavan näköinen tyttö, upealla pandamaskilla. Lety oli hieman ihmeissään meistä vieraista mutta antoi käsitellä hienosti ja lähti reippaasti tutkimaan pihaa kun sen laski maahan. Lety tuli myös kipittäen hakemaan lisää rapsutuksia heti kun näki tilaisuuden tähän.

7.8.2016

30.7.1016 Lety varattiin omaan kotiinsa. Onnea Letylle ja perheelle!

29.8.2016
Lety tunnetaan nykyään nimeltä Bambu. Tämä pieni tyttö pääsi omaan kotiin, Suomeen,  20.8.2016.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lety saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lety on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Lety  tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Letyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.