Kodin saanut: DESMOND (Triple-D)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8/2013

DESMOND

* arvioitu syntymäaika 4/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

24.7.2013

Bukarestiin vastikään rakennettu Dog Rescue Shelter pyrkii pelastamaan, hoitamaan ja auttamaan apua tarvitsevia kulkukoiria parhaansa mukaan. Yksi tarhan vapaaehtoisista työntekijöistä, Mihai Grigorie, pelastaa ja pitää myös omia suojattejaan Dog Recuen tarhalla. Eräänä toukokuisena päivänä Mihai sai puhelun äidiltään, joka kertoi nähneensä emon ja kolme pentua kadulla kotimatkallaan. Mihai kysyi missä koirat ovat, jotta hän voi mennä tarkistamaan niiden tilanteen. Äiti oli vastannut, että nyt ne ovat tuossa eteisessä..

Niin pelastuivat Sera-emo ja Triple-D: Desmond, Dede ja Desdemona. Ensimmäisenä pennuista tulee mieleen jonkinlainen snautseri, onhan kolmikolla oikein suloiset naamakarvat ja kaikki. Pennut ovat tällä hetkellä noin 4kk ikäisiä. Pentujen emo on n. 35cm korkea, mutta pennut tulevat kasvaamaan luultavasti emoaan suuremmiksi, arviolta 15kg painaviksi. Kaikki pennut ovat sosiaalisia, avoimia ja leikkisiä, kuten normaalien pentujen kuuluukin. Pennut tulevat kaikenlaisten koirien ja ihmisten kanssa toimeen.

DESMOND on pentueen ainoa poika. Hauskan näköinen jätkä ottaa vieraat vastaan heti tarhan porttien jälkeen etupihalla useamman muun pienen koiran kanssa. Poika tulee heti mietteliään näköisenä tutustumaan uusiin ihmisiin, eikä laita pahakseen vaikka yksi yli-innokas allekirjoittanut nappaa sen syliinsä välittömästi. Ihmettelimme, miksi Desmond oli erillään siskoistaan, jotka olivat tarhassa äitinsä ja useamman muun pennun kanssa ja saimme kuulla, että siskokset yhdistävät voimansa ja alkavat tyttövoimalla kiusamaan veljeään, jolloin äärettömän pehmeäluontoinen Desmond vain alistuu kohtaloonsa eikä sano siskoilleen ollenkaan vastaan.

Desmond kulkee vapaana etupihalla ja käy moikkailemassa muita koiria. Kovasti poika haluaisi muiden kanssa leikkiä, mutta kun vastakaikua ei muilta juurikaan tule, koska kaikki muut keskittyvät kiinnittämään ihmisen huomion itseensä, yrittää Desmond kiinniittää niiden huomion haukkumalla. Sivuiltamme löytyvä Ferry jopa ärähti tässä kohtaa Desmondille, joka heti väistyi ja lähti etsimään uutta kaveria.

Kun koiramaailman piirrettyihin haetaan uutta näyttelijää Hessu Hopolle, on Desmond varma valinta, sillä sen ei tarvitsisi edes näytellä. Ihastuttava höppänä kulkee innoissaan jokaisen koiran luo vuorotellen ja vaikka saisi välillä irvistyksen osakseen ei se lannistu, vaan jatkaa hymy naamallaan kaverin etsintää. Ihmisen sylissä sen ilme on hauskan hämmentynyt. Tästä saa joku itselleen vielä ikimuistoisen kaverin, huikeat naurut, hilpeän elämän ja ratkiriemukkaat muistot jotka eivät unohdu koskaan!

 

10.9.2013

Desmondin tavanneet Kulkurien aktiivit kuvaavat Desmondia iloiseksi, leikkisäksi, touhukkaaksi ja ihmisrakkaaksi koiraksi, joka ei silti turhia häslää. Missä on tämän hauskan ja ihanan pennun oma perhe, joka kasvattaisi, huolehtisi ja rakastaisi Desmondia koko sen loppuelämän ajan? Lisätty kuvia.

 

4.10.2013

Desmond on varattu yksityisesti Suomeen.

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: