Kotia etsivä: FERRY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Ferry halusi heti ihmisen syliin 18.7.2013

FERRY

* n. 3v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

23.7.2013

Ferry on aivan hellyyttävä pieni koirapoika, joka asustaa Bukarestissa sijaitsevalla uudenkarhealla koiratarhalla, Dog Rescue Shelterillä, jonne se oli tuotu kodista. Ferry on meidän saapuessamme remmissä aidatulla etupihalla muutaman muun koiran tavoin. Kysyimme, miksi koirat ovat hihnoistaan kiinni tässä ja saamme vastauksen, että ne ovat lähtövalmiina uusiin koteihinsa ja ne pyritään pitämään erillään muista koirista siihen asti. Hetken keskusteltuamme saammekin tiedon, että Ferryä ei oltukaan vielä adoptoitu vaan se oli tuotu meitä varten näytille.

Ferry on hyvin pienikokoinen poika, korkeuta löytyy juuri ja juuri maksimissaan 30cm ja painoa 7-8kg.

Ferry tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta se pitää enemmän tytöistä kuin pojista. Isommat urokset eivät aina saa Ferryä puolelleen, joten ehkä miellyttävintä Ferrylle olisi, jos tulevassa kodissa odottelisi tyttökoira tätä poikaa kotiin. Ferry on kiltti ihmistä kohtaan, joten se voisi sopia lapsiperheeseenkin. Ferry on aktiivinen, leikkisä ja sosiaalinen, josta joku saa aivan huikean hienon koiran itselleen!

Ferryn turkki on koko komeudessaan pidempi ja melko suora, nyt Ferry oli trimmattu ja tämän toimenpiteen poika oli hienosti antanut tehdä. Muihinkaan hoitotoimenpiteisiin ei poika ole pahaa sanaa sanonut.

 

2.11.2013

Ferry on kokenut kovan kohtalon toisen koiran käytyä sen kimppuun. Valitettavasti Ferry menehtyi yhteenotossa.

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: