Päivitetty 01.11.2013

Kodin saanut: FANTA


 

FANTA

* n. 2-3 v

* steriloitu narttu

 

 

 

 

11.09.2013

Fantan tarina alkaa Romanialaiselta rakennustyömaalta, jossa koditon mies eleli pitäen huolta alueen koiralaumasta. Vaikka Fanta ja muut koirat saivat ruokaa ja ihmisen läheisyyttä työmaalla elellessään, ei kodittomalla miehellä ollut kuitenkaan rahaa steriloida koiria ja lauma kasvoi kasvamistaan. Elokuun aikana mies ja koirat saivat ukaasin häipyä työmaalta ja miehen suunnitelmiin kuului muuttaa metsään koirien kanssa. Yhteistyökumppanimme Anda Murgu kuuli suunnitelmasta ja kävi tyttärensä Alinan kanssa hakemassa pois muutaman koiran miehen hoteista. Yksi näistä onnekkaista sattui olemaan Fanta.

Fanta toimitettiin heti Andalle päästyään eläinlääkäriin rokotettavaksi ja steriloitavaksi ja steriloinnin yhteydessä huomattiin että Fanta oli tiineenä, joten pennut leikattiin samalla kertaa pois. Tarkoitus alunperin oli, että Anda olisi palauttanut Fantan laumaansa takaisin, mutta koska rankkurit keräävät kaduilta myös steriloidut koirat kunnalliselle tarhalle, päätyi Anda pitämään Fantan tarhallaan.

Fanta on lempeä ja kaunis n. 2-3 vuoden ikäinen narttu. Fanta tuli hänet tavatessani ensin reippaasti ja nöyrästi ottamaan rapsuja vastaan, mutta viereisessä häkissä sattunut rähinä säikytti tytön takaisin oman häkkinsä suojaan. Fanta oli tässä vaiheessa ollut Andalla vasta muutaman päivän, joten kaikki oli tytölle muutenkin uutta, jännittävää ja ihmeellistä.

Otimme Fantan vielä myöhemmin tutustuttavaksi pihalle. Fanta jännitti ympäristöään sen verran vahvasti, että olisi vain halunnut päästä takaisin oman häkkinsä suojiin. Tutustuimme Fantaan kuitenkin hetkisen ajan ja stressin ja jännityksen alta paljastuikin lempeä, nöyrähkö ja ihmisrakas nuori neiti. Fanta otti rapsutukset rauhassa vastaan ja antoi käsitellä itseään hienosti.

Fanta on kooltaan n. 45 cm korkea ja painoa tytöllä on 15 kilon paikkeilla tai vähän enemmän. Fanta kuuluu jykevien makkarakoirien-kategoriaan ollessaan kuitenkin rotevarakenteinen ja pitkäselkäinen kaunotar.

Fantan nöyryys ja taipumus jännittämiseen asettavat muutaman kriteerin tulevalle kodille. Toivottavaa on, että kodissa olisi ennestään kokemusta koirista ja vielä mieluummin kokemusta ujon/arahkon koiran kanssa elosta. Koirakaveri voisi olla hyvä lisä Fantan sopeutumisen opetteluun, saman ikäisen nartun kaveriksi Fanta tuskin kuitenkaan sopii. Fanta varmasti kotioloissa, pienemmässä laumassa ja omien ihmisten parissa rentoutuu helpostikin. Fantalle etsitään kotia, jossa se saisi elää loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä ja nauttia reippaista lenkeistä ja oman ihmisen huomiosta.

Huomiothan, että Fantan kanssa kaiken opettelu tulee aloittaa aivan alusta. Hihnakäytös, sisäsiisteys ja muut kotikoiran tavat eivät varmastikaan ole tälle nuorelle neidille viellä millään tavalla tuttuja. Muistathan myös, että minkä tahansa koiran ottaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota, sekä omien resurssien tarkastelua.

01.11.2013

Fanta (nyk Clara) pääsi omaan kotiinsa Tanskaan lokakuussa.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna 11

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.