Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja taustat
25.09.2021
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.
Solana, Pitko ja Doge hylättiin Carpen tarhalle pentujen ollessa vasta viiden viikon ikäisiä. Omistaja halusi vain pennuista eroon. Carmen suostui ottamaan pennut sillä ehdolla, että emo steriloidaan ja omistaja suostui Carmenin pyyntöön.
Siskokset ovat iloisia, leikkisiä ja touhottavia pentuja. Kolmikko asuu noin kymmenen pennun porukassa tarhalla ja ne tulevat hienosti toimeen toisten pentujen kanssa. Pennut leikkivät mielellään keskenään, mutta ovat myös sosiaalisia ja avoimia myös vieraita ihmisiä kohtaan. Myös Doge on reipas ja avoin ja se kiipeilee onnessaan ihmisten syliin saamaan huomiota ja rapsutuksia. Kuvista voi kuitenkin helposti huomata, että ihmisten käsittelyyn pennut eivät ole tottuneet. Kolmikolla riittää hurjasti energiaa, kuten pennuilla yleensä. Varsinaisia luonne-eroja on vaikeaa nähdä pennuista vierailun tai videoiden perusteella.
Kaikki pennut käyttävät ääntään mielellään ja haukkuvat tarhalla välillä jopa vaativasti! Pennut haluavat kommentoida kaikkea tarhalla tapahtuvaa toimintaa haukkuen, mutta myös kiinnittää ihmisten huomiota itseensä. Pentujen tulevien perheiden on siis tärkeää tiedostaa, että myös kotioloissa haukkumista voi tapahtua ja nämä pennut varmasti haluavat ilmoitella asioista haukkumalla myös aikuisiällä, vaikka haukkuminen varmasti jonkun verran tasaantuu, kun pennut pääsevät tarhalta.
Tulevan kodin tulee huomioida, ettei Dogella ole minkäänlaisia kokemuksia elämästä tarhan ulkopuolella, joten kotikoiran tavoille oppiminen vie aikaa.
Pennuilla on ikää tällä hetkellä noin 4,5 kk. Painoa Dogella on tällä hetkellä arviolta noin 5 kg ja säkäkorkeutta noin 28 cm. Pennut kasvavat todennäköisesti noin 40 cm korkeiksi, eli niiden emon korkuiseksi.
27.11.2021
Doge saapui Suomeen.
18.10.2021
Doge on varattu omaan kotiin Suomeen.
25.09.2021
Herttainen Doge lisättiin adoptio-ohjelmaan.
Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leuiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli Doge tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.
Doge saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Solana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Dogen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.