Päivitetty 05.11.2015

Kodin saanut koira: DOLY


doly0DOLY

* noin 2-3 vuotta

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

30.06.2015
Dolylla on ollut  oma koti vanhan naisen luona, joka valitettavasti menehtyi ja tämän vuoksi vanhuksen lapsenlapsi soitti dog catcherit, eli koirarankkurit, hakemaan Dolyn sekä toisen pienen poika koiran. Valpas naapuri kuitenkin soitti Anda Murgulle ja hän haki koirat itselleen turvaan. Tämä kaikki tapahtui noin puoli vuotta sitten. Toinen pienempi koira kuoli pian näiden tapahtumien jälkeen vanhuuteen, mutta nyt Doly asuu Asociata Suflete Dragin uudella Sintestin tarhalla , odottaen omaa loppuelämänsä kotiaan.

Tämä suuri elämänmuutos on ollut  Dolylle haastava. Tyttö on suhtautunut muutokseen skeptisesti ja pelottavissa tilanteissa tai sellaisten toimenpiteiden aikana, joista tyttö ei ole tykännyt, epäluuloisuus on voinut ilmetä näykkimisenä. Vaikka Doly on pieni koira, hänellä on sitäkin suurempi luonne.

Doly ei nykyään enää yritä näykkiä, mutta voi olla valikoiva ihmisistä joista tykkää. Doly tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta tarvittaessa puolustautuu ja komentaa, hakematta kuitenkaan itse riitaa muiden koirien kanssa. Tyttö suhtautuu myös ihmisiin ystävällisesti ja oppii ajan kanssa luottamaan myös tuntemattomiin. Doly osaa olla myös rauhallinen ja rakastava.

Luonteensa puolesta Dolya ei suositella lapsiperheeseen. Olisi myös hyvä, jos tulevassa kodissa olisi jo valmiiksi kokemusta tällaisesta pienestä koirasta, jolla on suuri luonne. Dolyn säkäkorkeus on noin 25-30cm ja painoa neidillä on noin 12kg. Tyttö on hieman tuhdissa kunnossa, joten tulevan kodin tulee sitoutua tarkailemaan Dolyn ruokavaliota ja tarjoamaan tytölle tarpeeksi liikuntaa sekä muita aktiviteettejä.

13.07.2015
Kulkureiden aktiivit matkustivat 6.7 Sintestin tarhalle, jossa Doly asustaa. Tässä hieman kuulumisia tytöstä. Tarhalla Doly asustaa pentujen kanssa samassa häkissä. Tyttö antaa rapsuttaa itseään, mutta ei itse tule tuntemattomien ihmisten luokse. Doly väistää uusia ihmisiä, jos siihen on mahdollisuus, mutta jos ei, tyttö jää paikalleen. Doly ei siis paniikinomaisesti pyri pois ihmisten luota ja jo tutun Alinan luokse tyttö hakeutuu itse. Doly puolustaa ruokaansa pennuilta, jotka sitä yrittävät varastaa. Suloinen Doly odottelee jo kovasti omaa kotiaan.

Lisätty myös kuvia kauniista neidistä.

16.09.2015
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja Sintestin tarhalle 8.9, jossa myös pikkuinen Doly asustaa. Neidin tapaamisen perusteella aktiivit kuvailivat Dolya hirmu rauhalliseksi ja sympaattiseksi. Doly jäi jonkin verran muiden koirien varjoon ja tykkäsikin kovasti, kun pääsi ihmisen syliin. Doly oli todella lempeä ja antoi hienosti käsitellä itseään. Neiti kaipasi selvästi huomiota ihmiseltä ja odottikin hyvin kohteliaasti omaa vuoroaan. Doly on iloinen tyttö ja viihtyisi varmasti hieman rauhallisemmassa kodissa.

Lisätty myös kuvia ihanasta Dolysta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Doly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

05.11.2015
Ihastuttava Doly neiti on saanut oman kodin Ranskasta.

Harkitut yhteydenotot Sariannalle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.