Päivitetty 01.04.2018

Kodin saanut koira: EBBA


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

22.3.2018
Kaikki mm. Suomeen tulevat adoptiokoirat kulkevat Clinica Veterinara OneVetin kautta, joten tarhan kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä. OneVetin oma tarha sijaitsee Cosoban kylässä, ja siellä kotia odottaa arviolta 400 koiraa.

Paitsi lemmikkien hylkääminen ja kadulla holtittomasti lisääntyvät irtokoirat, myös pentutehtailu on ongelma Romaniassa, jossa eläinsuojeluasiat ovat retuperällä. Oikeastaan parasta mitä tehtailijan käsiin päätyneelle koiralle voi tapahtua on, että se annetaan tarpeettomana pois ja viedään koiratarhalle – siis sellaiselle joissa koirista pyritään huolehtimaan.

Kaksi onnekasta pentutehtaasta Cosoban tarhalle pelastunutta pikkuista ovat shih tzut Hedda ja Ebba.  Molemmat ovat rodulle tyypillisesti iloisia ja ihmisrakkaita. Koiraparoilta on mahdollisesti operoitu tehtailijan toimesta äänihuulet, sillä ovat olleet tarhalla täysin hiljaisia. Ebba on kaksikosta hieman pienempi ja kuvioinniltaan pilkullinen.

Ebba tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, eikä tarhalla ole provosoitunut vaikkapa toisten koirien haukkumisesta ja murinasta. Ebba on reipas ja seurailee riemuissaan ihmisiä ja kamuaan Heddaa. Se on perso ruualle , joten tulevan kodin pitää ehdottomasti sitoutua pitämään matalarakenteisen koiran paino kurissa. Myös shih tzun turkinhoitoon on syytä perehtyä huolellisesti.

Ebba on vähän alle 30cm korkea ja 6-7kg painava.

29.3.2018
Ebba pääsi äkkilähdöllä Suomeen ja suoraan omaan kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ebba saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ebba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Noora Lindroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.