Päivitetty 16.09.2023

Kodin saanut koira: ELINA


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Nummela)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.06.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Elina päätyi Carpen koiratarhalle kun Carmen löysi tytön kehätieltä Bukarestista. Carmenin pysäyttäessä auton sivuun ja avatessa auton oven, hyppäsi Elina samantien itse kyytiin ja päätti että minäpä tulen sinun mukaasi. Eihän Carmen voinut pikkuista Elinaa vastustaa ja hänen piti pelastaa tyttö tarhalle. Carpella pikku Elina asustaa pienten koirien häkissä usean muun koiran kanssa ja hän vaikuttaa tulevan hyvin toimeen muiden kanssa. Nyt Elinaa onnistaa sillä hän aloittaa oman kodin etsinnän, toivotaan että tytölle löytyisi pian se iki oma koti!

Elina vaikuttaa varsin innokkaalta ja vauhdikkaalta kaverilta, joka seurailee kiinnostuneesti ympäristön tapahtumia. Elina tykkää seistä paljon omilla takajaloillaan jolloin hän näkee paremmin myös muiden koirien yli. Elina välttelee vieraan ihmisen kosketusta, mutta antaa kuitenkin ottaa syliin. Elinasta sylissä on selkeästi jännittävää, mikä ei ihme sillä ei sitä tämä tyttö joka päivä syliin pääsekkään. Elina on varsinainen herkkupylly ja tämä tyllerölle hotkiikin vauhdilla namit masuun. Elina vaikuttaa olevan namella helposti motivoitava, josta on varmasti hyötyä kaiken uuden opettelussa.

Elinalla on lyhyet jalat ja pitkäselkäinen rakenne, jonka takia tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Elinalla on myös lyhytjalkaisuuteensa vuoksi hieman barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta ja mahdollisesti fysioterapia ovat erityisen tärkeitä. Elinalla on myös kyynärvarsissa näkyvää värttinäluun taipumista. Elinan rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän. Tulevan kodin tulee tarkkailla tilannetta kotioloissa sekä olla valmis, kuten minkä tahansa muun tarhakoiran kohdalla, tutkimaan Elinan terveydentila kattavasti Suomessa.

Elina voisi soveltua monenlaiseen kotiin, tärkeintä Elinalle olisi ehdottoman sitoutunut perhe sekä koti jossa hänelle tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Elina hyötyisi myös reippaasta sekä tasapainoisesta koirakaverista, joka osaisi opastaa Elinaa kotikoiran tavoille. Koirakaveri ei kuitenkaan ole pakollinen, mikäli perheeltä löytyy riittävästi pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä kotiuttaa Elina. Elinalla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Elina tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Kooltaan Elina on noin 25-30 cm korkea ja hän painaa noin 9 kg. Elina on väritykseltään musta, mutta hänellä on persoonallisesti naamassa sekä tassuissa rusehtavaa väriä. Elina on steriloitu.

Päivitykset

16.09.2023

Elina on matkustanut tänään omaan kotiin. Tsemppiä Elinalle ja perheelle uusiin yhteisiin seikkailuihin. <3

12.09.2023

Elina on varattu omaan kotiin. Onnea Elina ja perhe!

06.08.2023

Elina on ollut nyt Suomessa kokonaisen viikon ja hänellä sujuu kotihoidossa mitä parhaiten! Elina vaikuttaa aivan samalta höseltäjältä kuin mitä hän oli tarhalla ollessaan. Jo lyhyen kotihoitojakson aikana, Elina on myös oppinut rauhoittumaan ja nauttiikiin pehmeillä pedeillä unista. Elina on kovin reipas ja häneltä sujuu hienosti niin yhteiset leikkihetket kotihoitoperheen koirakaverin kanssa kun pusujenkin anto omalle kotihoitajalle. Elina myös rakastaa ylikaiken herkkuja ja hän syökin hänelle tarjotut namit nanosekunnisssa.

Ymmärrettävästi vielä monet uudet asiat kuten ulkoilu kuitenkin vielä jännittää Elinaa, mutta rauhallisella otteella ja ajan antamisella nekin varmasti lähtevät sujumaan. Kotihoitaja kuvailee Elinaa hyväsydämmiseksi ja kiltiksi koiraksi, joka rakastaa ylikaiken olla oman ihmisen lähellä. Elinan ensimmäisestä viikosta on lisätty uusia kuvia ja videoita. Missä onkaan tämän suloisuuden ikioma koti?

29.07.2023

Elina saapui isojen hepulien ja innostuksen kera Suomeen jatkamaan oman kodin etsintää kotihoidosta käsin. Elinasta päivitetään lisätietoja kunhan pikkuinen on toipunut matkaväsymyksestä.

16.07.2023

Elina on onnekas koira, sillä se saapuu Suomeen 29.7 kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

19.06.2023

Elina aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elina saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elinan yhteyshenkilönä toimii Ilona Lahti-Nuuttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.