Päivitetty 21.09.2023

Varattu koira: VAIANA


Syntymäaika: 6/2022
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

19.9.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana oli pelastanut katseellaan valloittavan Vaianan, sekä kolme hänen sisarustaan Mogosoaian kunnalliselta koiratarhalta huhtikuussa. Vaiana asui toukukuussa tavatessa Cosoballa kuljetuseristykseen tarkoitetussa kaakelilasikopissa siskonsa Sianan kanssa. Liukas kaakelilattia onkin Vaianalle erityisen vaikea alusta ja lisää varmasti koiran jännitystä, rauhallinen perääntyminen kun on vaikeaa. Kesäkuussa uudelleen tavatessa Vaianan nähtiin olevan Cosoban pihalla vapaana. Heinäkuun lopulla saimme Ioanalta videon Vaianasta temmeltämässä pihalla vapaana, jonne tyttö onnekseen pääsee päivittäin.

Vaiana innostuu aktiivien tullessa koppiin ja onnistuu innokkaalla menollaan aiheuttamaan itselleen liian jännittäviä tilanteita. Näistä sitten lattialla luistellen perääntyy seurailemaan tilannetta etäämmäs. Hakee kuitenkin nameja kädestä, vaikka hieman tämän jälkeen pakittelee koirakaverin taakse hakeakseen turvaa. Kesäkuussa aktiivit tapasivat Vaianan pikaisesti pihalla. Ihmisiin tottumaton ja uusia tilanteita jännittävä Vaiana pysytteli koko ajan lähellä, vaikkakin suoraa kontaktia väisteli. Vaiana voisikin saada tukea perheessä jo olevalta rohkealta koirakaverilta, mutta voisi sitoutuneeseen ja osaavaan perheeseen sopia ainoaksikin koiraksi. Heinäkuun lopulla Vaiana on jo selvästi rohkeampi tuttua ihmistä kohtaan ja antaa Ioanan koskeakin itseensä.

Ihastuttavan Vaianan kohdalla täytyy kuitenkin huomioida, että kotiin saapuessaan sillä ei ole kovinkaan paljon kokemuksia ulkomaailmasta tai esimerkiksi normaaleista kotikoirien tavoista ja taidoista, kuten ihmisen kosketuksesta tai varusteiden pukemisesta. Kaikki tulee olemaan sille uutta  ja monet uudet asiat tulevat varmasti pelottamaan sitä. Tulevan perheen tulee sitoutua toimimaan koiran oppaana positiivisia koulutusmetodeja käyttäen matkalla kohti kotikoiran elämää.

Vaiana on 45-50 cm korkea ja painaa 18 kg.

Päivitykset:

19.9.2023

Voi mikä onnenpäivä Vaianalle! Hänet on varattu omaan kotiin, jossa häntä jo kovasti odotellaan rakastetuksi perheenjäseneksi <3  Vaiana on saanut jo uuden nimenkin, joten onnea matkaan Viivi!

10.8.2023

Hurmaava Vaiana aloittaa innoissaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vaiana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vaiana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Katri Hietanoro

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.