Päivitetty 23.09.2023

Kodin saanut koira: BANE


Syntymäaika: n. 9/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.4.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Banen tarinan alku on surullinen, muttei Romaniassa mitenkään tavaton. Morenin kaupungissa eräässä varastorakennuksessa kaksi vahtina toiminutta narttukoiraa saivat yhteensä 14 pentua. Pentuja ei voitu pitää varastorakennuksessa joten ne tuotiin Happy Dogs Morenin tarhalle. Banen kanssa saman surullisen tarinan jakavat adoptio-ohjelmassamme kotia etsivät Eric Northman ja Bill Compton.

Bane asuu tarhan isolla “pentupihalla” laumassa muiden nuorten koirien kanssa. Happy Dogs Morenilla tämä piha-alue on rauhaisampaa aluetta, ja Bane vaikuttaa pärjäävän siellä oikein hyvin. Se ei tappele tai rähise toisten koirien kanssa, eikä tarhaoloissa ole tullut esiin myöskään resurssitarkkuutta. Aktiivimme kuvailevat Banen olevan toisten koirien kanssa taitava ja sopuisa.

Vieraisiin ihmisiin Bane suhtautuu avoimesti – sitä saa rapsuttaa ja käsitellä. Bane ei kaipaa juurikaan tukea toisista koirista, vaan tekee asioita omaan tahtiin ja oman mielensä mukaan. Se nauttii vieraidenkin ihmisten huomiosta ja kosketuksesta.

Tulevan kodin on tärkeää muistaa, että vaikka Bane vaikuttaa tarhalla oikein tasapainoiselta ja avoimelta, se on elänyt koko elämänsä vain tarhaympäristössä eikä sitä ole pentuaikana esimerkiksi sosialistettu. Bane esimerkiksi säpsyy kun ihmiset nousevat ylös, mutta palautuu nopeasti touhuamaan ja hakemaan nameja omaan iloiseen tapaansa. Namimotivaatio Banella onkin oikein kohdallaan!

Bane voisi soveltua monenlaiseenkin perhekokoonpanoon, joko toisten koirien kaveriksi tai mahdollisesti ainoaksikin koiraksi. Tulevalta perheeltä tulee löytyä kärsivällisyyttä tukea Banea matkalla kohti tasapainoisen kotikoiran elämää, sillä  Suomessa kaikki on sille täysin uutta – varusteet, ihmiset, liukkaat lattiat… Kun tutustuminen tehdään rauhassa ja koiran ehdoilla, Banesta saa varmasti mitä mainoimman koirakaverin monenlaisille seikkailuille.

Bane on mitoiltaan noin 45cm ja 14kg, eli pienehkö keskikokoinen koira.

Päivitykset

12.8.2023

Bane matkasi Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea uusiin seikkailuihin Bane!

20.4.2023

Bane ei onneksi kauaa odotellut omaa kotiaan – hänet on nimittäin varattu, ja toivottavasti pian hän pääsee matkustamaan omaan kotiinsa!

12.3.2023

Bane pääsee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Aktiivimme kuvailivat Banea pieneksi prinssikoiraksi – mistä löytyisi oma valtakunta tälle prinssille?

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bane saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bane on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Banen yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.