Päivitetty 21.04.2023

Kotia etsivä koira: BILL COMPTON


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Happy Dogs Moreni
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.8.2022
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi

Paikallisessa varastorakennuksessa vahteina toimineet kaksi narttukoiraa olivat tiineenä ja saivat yhteensä 14 pentua. Pentuja ei voitu pitää varastossa, joten Bill Compton ja Eric Northman tuotiin tarhalle muiden pentujen kanssa. Bill ja Eric ovat mahdollisesti veljeksiä, toki täyttä varmuutta meillä ei tästä ole.
Bill Compton asuu tarhan takapihalla yhdessä noin kymmenen muun pennun kanssa. Kaikki pennut ovat jokseenkin tottumattomia ihmisiin, ja Bill tuntuu aika ujolta kaverilta. Haukkuu epävarmuuttaan tarhalla toimijoidemme saapuessa, mutta on kuitenkin utelias ja reipastuu nopeasti. Ottaa mallia muista koirista. Tulee muiden pentujen kanssa ottamaan nameja kädestä. Kun muut reagoi johonkin, niin Bill epäröi muiden mukana. Suora kontakti ja kamera jännittää. Häntä menee jännityksestä toistuvasti koipien väliin, ja Bill hakeutuu muiden pentujen taakse piiloon. Namit maistuu, ja Bill tulee kuitenkin aina uudestaan takaisin luokse tutkailemaan. Tarkkailee paljon ympäristöään, mikä on etenkin aralle koiralle jännittävissä tilanteissa hyvin tavallista. 
Bill Compton on sen verran arka ja muihin koiriin tukeutuva, että sitä ei luovuteta ainoaksi koiraksi, eikä myöskään vilkkaimpaan kaupunkiympäristöön. Bill Comptonin tulevan kodin tulee siis sijaita rauhallisemmalla alueella ja kotona oltava jo valmiina reipas, rohkea koirakaveri näyttämässä esimerkkiä ja tukemassa Billiä. Sen tulevalta kodilta toivomme myös ymmärrystä ja tahtoa tukea ja opastaa tottumatonta nuorta koiraa matkalla kotikoiraksi kärsivällisesti, positiivisin koulutusmetodein ja aikaa antaen.
Bill Compton oli kesäkuussa noin 12 kiloa ja 45 cm korkea, ja aikuispaino yltänee noin 20-23 kilon paikkeille. Bill on vielä nuori pentu, ja kasvaa varmasti aikuistuessaan kokoa ja massaa.

 

Päivitykset

21.4.2023
Valitettavasti Bill on taantunut tarhaoloissa niin araksi ettemme tällä hetkellä etsi sille aktiivisesti kotia. Seuraamme Billiä tarhavierailuillamme ja aktivoimme kodin etsinnän mikäli muutosta parempaan tapahtuu. 

14.8.2022
Bill Compton etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bill Compton saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bill on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteydenotot: info@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.