Päivitetty 07.06.2021

Kotia etsivä koira: MISTER BIG


Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.6.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mister Big löytyi kadulta viime syksynä eikä hänen aiemmasta taustasta ole tarkempaa tietoa. Ihmisiä kohtaan se on avoin ja erityisesti pikkuinen nauttii ihmisen huomiosta. Mister Big lähestyy ihmisiä omatoimisesti rapsutusten toivossa. Tämä hellyyttävä papparainen viettää suurimman osan ajastaan tarhan pihalla vapaana. Välillä Mister Big oleskelee tarhan “toimistossa” sisätiloissa. Hän onkin saanut Adinalta lempinimen “big boss of the office”, koska komentaa jonkin verran muita koiria äänellään. Muuten pappa ei juurikaan tarhalla hauku. Muilta osin Mister Big tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Mister Bigillä on todettu lievä sydämen sivuääni, mutta ikäänsä nähden herran sydän vaikuttaisi muuten olevan melko hyvässä kunnossa. Tulevan perheen on kuitenkin hyvä huomioida tämä ja varautua käyttämään Mister Big sydänlääkärillä. Papparaisella on myös huonokuntoinen yläkulmahammas, joka aiotaan poistaa vielä Romaniassa.

Mister Big on arviolta korkeudeltaan 35cm ja painaa n. 7kg.

Päivitykset
7.6.2021
Mister Big aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mister Big saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mister Big on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa