Päivitetty 18.08.2022

Kodin saanut koira: KIRKA (Babitzinit)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kirka ja sen sisko Muska ovat tulleet tarhalle niiden ollessa vielä todella pieniä pentuja. Kuten niin monet muutkin pennut, myös Babizinit on hylätty tarhan portille. Nyt ne asustavat tarhan sisäpihalla isossa pentuporukassa.

Kirka ja Muska ovat molemmat toimeliaita ja hyväntuulisia pentuja. Ne ovat hieman vetäytyviä ja tottumattomia ihmisiin, mutta eivät ole kuitenkaan pelokkaita tai arkoja. Kulkurien tarhalla vierailleet aktiivit eivät vain vaikuta olevan Kirkan ja Muskan mielestä kovinkaan kiinnostavia. Paitsi silloin kun heiltä saa nameja!

Kirka ja Muska tulevat hyvin juttuun pihan muiden pentujen kanssa, eivätkä ne kumpikaan puolusta resurssejaan rähisemällä. Mutta puolensa ne pitävät kyllä, varsinkin kun on herkuista kyse. Nämä pennut imuroivat pienetkin herkkujen rippeet maasta 100% tarkkuudella ja haistelevat intensiivisesti maata lisänamien löytymisen toivossa.

Tulevan kodin tulee ottaa huomioon, että Kirka vaikuttaa tarhalla itsenäiseltä, ei kovinkaan sosiaaliselta koiralta. Kirka on vielä kovin tottumaton ihmisiin ja se tulee tarvitsemaan paljon tukea tulevalta perheeltään matkallaan kohti kotikoiran elämää.
Kummankaan Babizinin ei kuulla hakkuvan tarhalla.

Kirka on noin 30 cm korkea ja painaa noin 9 kg. Se tulee vielä kasvamaan tästä, mutta jäänee alle 35 cm korkuiseksi pötkyläksi.

Päivitykset
Suloinen Kirka saapui Suomeen oman perheensä luokse. Onnea Kirka ja perhe!

4.7.2022
Onnenpoika Kirka on varattu omaan kotiin Suomeen!

29.6.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat tarhavierailullaan Kirkan pikaisesti. Kirka asustelee samassa häkissä neljän muun pikkukoiran kanssa ja sillä selvästi menee hermo muiden räksyttämiseen. Häkin läpi Kirka uskaltautui ujosti ottamaan kontakia uusiin ihmisiin.

21.5.2022

Kirka kipittää Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kirka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kirkalla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.